Gaze naturale
Gaze naturale. Sursa foto :.uzpbihor.ro.

Germania a anunțat că se pregătește să raționalizeze gazul, după ce Rusia a tăiat, sâmbătă, livrările către Finlanda deoarece a lansat o cerere de aderare la Alianța Nord-Atlantică.

Agenția Națională de Gaz din Germania a precizat că a început să caute companii pentru a putea face față unei posibile sistări a gazului din partea Rusiei.

„În funcție de gravitatea penuriei, ar putea fi necesar să se reducă la zero aprovizionarea cu gaze a unor utilizatori”, informează Agenția.

Germania este încă legată „cu lanțuri” de Rusia. Când va putea renunța la dependența de gazul și petrolul rusesc

În ciuda măsurilor pe care guvernul german le-a adoptat pentru a reduce dependența de gaz și petrol rusesc, Germania încă mai primește 35% din importurile de gaze din Rusia.

Oamenii de afaceri trag un semnal de alarmă și se tem că în cazul în care livrările vor fi oprite, economia germană ar urma să aibă de suferit. De altfel, poporul german se confruntă deja cu cea mai ridicată inflație din ultimele patru decenii.

Președintele Agenției Naționale de Gaz din Germania a anunțat că atunci când se va stabili raționalizarea gazului pentru industrie se va ține cont de mai multe criterii, cum ar fi relevanța sectorului, pierderile economice și mărimea companiei, informează stiripersurse.ro.

De asemenea, scoatarea la licitație a drepturilor de acces la gaz ar fi o altă soluție luată în considerare, dar un grup de lobby a precizat că acest lucru va oferi prioritate companiilor mari care își permit să plătească prețuri mai mari la energie.

Economia germană are de suferit de la debutul războiului ruso-ucrainean, iar Uniunea Europeană ar putea să se confrunte cu o posibilă recesiune dacă Putin decide să închidă robinetele.

Reamintim că Moscova a oprit livrarea de gaze către Finlanda, sâmbătă dimineață, după ce a decis semnarea scrisorii de aderare la NATO. Totodată, Bulgaria și Polonia a rămas fără gazul rusesc, după ce au refuzat să plătească în ruble. Lituania a fost prima țară din Europa care a renunțat definitiv la gazul rusesc.

Citește și articolul: România ar putea reduce dependența de gaze dacă ar investi mai mult în energia verde

Articolul precedentCodrin Ștefănescu despre excluderea lui Cristian Terheș: „Are “liber” să cerșească funcții la PNL-ul lui Iohannis sau la PSD-ul lui Iohannis”
Articolul următorAfaceristul Ioan Niculae, pus în libertate
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.