Foto: Facebook/Radio Eco Natura
Foto: Facebook/Radio Eco Natura

Țara noastră nu valorifică destul energia verde.

Avertismentul a fost emis de organizația Greenpeace.

Este una dintre soluțiile propuse de organizația non-guvernamentală, în contextul intensificării discuțiilor despre renunțarea la importul de gaze rusești în Europa, arată Radio Eco Natura.

România trebuie să susțină, pe cât de mult posibil, proiectele de energie verde, regenerabilă

Statul să susțină mult mai mult proiectele de energie regenerabilă în detrimentul proiectelor pe gaz, de exemplu. Este absolut necesar să investim din start pentru o soluție verde, o soluție ecologică, o soluție care are un impact nesemnificativ asupra mediului, față de investițiile în gaz, care sunt investiții de tranziție și care au o durată limitată”, a declarat Laura Bonciu, reprezentant Greenpeace spune pentru Europa FM.

Un prim pas este reducerea temperaturii ambientale din apartamente

De asemenea, reprezentantul Greenpeace a vorbit despre scăderea temperaturii ambientale în locuințe și în clădirile publice.

Practic, această scădere ar putea ajuta la reducerea dependenței de combustibili fosili pe termen lung.

Mai mult decât atât, reprezentanta a ținut să atragă atenția că interzicerea centralelor de apartament în clădirile noi va ajuta la trecerea către o scădere a consumului de energie.

În același context, Greenpeace România a vorbit  despre faptul că Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) anunță că luna viitoare se vor putea depune noi cereri pentru subvenții la instalarea de panouri fotovoltaice de către persoanele fizice.

Minunat, nu-i așa? În schimb, uită să menționeze că sunt dosare din 2019 care nu au fost verificate încă. La acestea se adaugă cele peste 44.000 de dosare din sesiunea 2021 fără un răspuns. În ritmul actual, de 10.000 de dosare finanțate în 3 ani, un deceniu nu ar fi suficient pentru ca AFM să rezolve restanțele din acest program”, au scris, pe pagina de Facebook, reprezentanții organizației.

Greenpeace România: ”Timp de 3 ani, AFM a schimbat peste 7 directori, pe baze politice, fără niciun efect”

Aceștia au mai adăugat că, în contextul crizei energetice de care ne lovim, ar fi o prioritate națională degrevarea sistemului energetic național și susținerea prosumatorilor.

Din păcate, instituția nu poate acorda finanțarea în timpii asumați.

AFM are foarte mulți bani și „prea puțină capacitate”, ca să folosim un calificativ blând. Ne întrebăm, totuși, când va deveni energia regenerabilă produsă de prosumatori o prioritate?”, se arată în textul publicat pe pagina de Facebook.

Articolul precedentPreşedintele ANAF anunţă implementarea unei aplicaţii mobile pentru contribuabili
Articolul următorKelemen Hunor, la dezvelirea statuii principelui Gabriel Bethlen la Alba Iulia: „O comunitate care este majoritară în oraş a acceptat eroul unei comunităţi minoritare ”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time