Captură video Facebook/ANAF
Captură video Facebook/ANAF

Nou preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, a anunţat că un proiect privind implementarea unei aplicaţii pentru contribuabili este în licitaţie.

ANAF Mobil ar putea fi disponibilă la finalul acestui an, anunță News.ro, citat de G4 Media.

Astăzi, 21 mai, Lucian Heiuş a declarat, într-un interviu acordat Antena 3, că aplicaţia este în licitaţie.

Lucian Heiuș: ”ANAF Mobil este în curs de finalizare”

Este acel ANAF Mobil, este în licitaţie, este în curs de finalizare, iar ca termen de implementare a acestei aplicaţii, atât pentru Android, cât şi pentru iOS este sfârşitul anului”, a declarat Heiuş.

Potrivit acestuia, cu ajutorul acestei aplicaţii, contribuabilii vor putea să îşi vizualizeze fişa fiscală, mai precizează sursa citată.

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală a ținut să explice că, fișa fiscală va fi vizualizată de pe telefonul mobil.

Noul Șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală: ”Digitalizarea este viitorul”

În cursul zilei de 20 mai, Heiuș, a vorbit despre necesitatea procesului de digitalizare. Acesta a adus în discuție necesitatea dotărilor din cadrul instituției, declarând că, în momentul de față, digitalizarea reprezintă cea mai mare provocare, atât pentru personalul din cadrul ANAF, cât și pentru contribuabili.

Asta este, cred, cea mai mare provocare a ANAF anul viitor: schimbarea mentalității și trecerea de la pix, hârtie și dosar cu șină la tasta computerului. Asta va fi adevărata reformă internă a instituției”, a declarat Heiuș, în data de 20 mai.

Președintele a declarat că instituția adaugă, de la an la an, o serie de probleme. Una dintre acestea este subfinanțarea.

Aici este o problemă. Trebuie să asiguri și resurse ca să poți să obții și rezultate. Avem aceleași probleme legate de dotarea cu tehnică de calcul, dar cred că asta este o problemă în toată administrația publică”, a mai precizat acesta.

Articolul precedentMuncitorii care au vopsit podul Otopeni au lăsat vopsea roșie și pe autoturismele parcate în zonă
Articolul următorRomânia ar putea reduce dependența de gaze dacă ar investi mai mult în energia verde
Jurnalist full-time / Pesimist part-time