Ioan Niculae / Drepturi de autor: Alexandru Hojda / Mediafax Foto

Afaceristul Ioan Niculae a fost pus în libertate după condamnarea sa definitivă de acum un an.

În vârstă de 68 de ani, Niculae fusese condamnat definitiv pe 18 februarie 2021 la închisoare cu executare în dosarul InterAgro, pentru mai multe fapte de corupție – faptele datând din august 2008 – martie 2009.

La acel moment, instanța i-a aplicat acestuia o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Acum, după după 15 luni de detenție și un refuz al instanței, cererea de liberare condiționată a lui Ioan Niculae a fost admisă, astfel că acesta este liber să se ocupe de… afaceri, conform soluției pronunțate de Judecătoria Ploiești: „Admite cererea de liberare condiționată formulată de petentul condamnat Niculae Ioan, din executarea pedepsei de 5 ani închisoare, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.

Constată îndeplinite condiţiile disp. art. 59 şi urm. V.Cod penal şi dispune punerea în libertate condiţionată a condamnatului, căreia i se atrage atenţia asupra disp. art.61 V.Cod penal, privind efectele liberării condiţionate, pentru restul de pedeapsă rămas neexecutat”.

De altfel, confirmarea asupra faptului că afaceristul este liber a venit de la Marian Costea, președintele Astra Giurgiu. „Da, este adevărat! A revenit în libertate. Vrem să menținem echipa în a treia ligă. Înscriem echipa acum pentru Liga 3, greaua moștenire ne-a privat de a râmâne în eșalonul secund. (…)

Ne vom muta definitiv la Giurgiu, am vrut încă din iarnă să mergem acolo definitiv. O vom lua de la capăt și vrem să promovăm din primul an”, a declarat pentru ProSport Costea.

Articolul precedentGermania se pregătește să raționalizeze gazul
Articolul următorLudovic Orban susține cota unică de impozitare