Sursa foto: Facebook

Președintele Forța Dreptei a anunțat că în ceea ce privește impozitul pe venit, acesta susține cota unică de impozitare.

Ludovic Orban a spus că este o formă de echitate fiscală și un principiu care ține de Constituția României și de egalitatea în fața legii.

„De ce să-l sancţionezi pe cel care munceşte mai mult, care este mai performant, care are productivitate mai mare şi care câştigă mai mult, de ce să-l sancţionezi luându-i un procent mai mare din venitul pe care îl merită, decât unul care e pe salariul minim? Nu are nicio logică (…)”, a declarat Orban, potrivit Agerpres.

Pe principiul ăsta, în curând o să băgăm sistem progresiv şi pe contribuţii

De asemenea, fostul lider PNL a afirmat că „după mintea pesediștilor”, o să ceară mai mult și după contribuția de pensii, afirmând că pe același principiu o să fie introdus sistemul progresiv și pe contribuția la sănătate.

„Şi aşa taxarea muncii în România e mai mare, în raport cu media europeană. Sunt categoric în favoarea procentului cotei unice, care să fie valabil pentru toţi”, a precizat Orban, la o conferinţă de presă.

Totodată, președintele Forța Dreptei a anunțat că până la sfârșitul anului vrea să constituie organizații locale în cel puțin jumătate dintre localitățile județului. Mai mult, vrea să aibă comisii de specialitate cu „specialiști adevărați.”

„Oameni care au făcut ceva în viaţa lor, în fiecare domeniu de activitate, pentru că toate soluţiile, toate proiectele sectoriale, toate proiectele de legi care vor implementa soluţiile vrem să le facem cu aportul specialiştilor, cu aportul oamenilor care se confruntă cu problemele care există în fiecare domeniu, astfel încât ele să stea în picioare, să fie realiste şi să fie fezabile aceste soluţii, să aibă efecte benefice. De asemenea, vrem să punem la punct până la sfârşitul anului sistemul de comunicare al partidului”, a concluzionat Ludovic Orban.

Citește și articolul: Ludovic Orban, planuri pentru Forța Dreptei. Fostul liberal va depune cerere de înscriere în Partidul Popular European

Articolul precedentAfaceristul Ioan Niculae, pus în libertate
Articolul următorCriză de lapte praf pentru bebeluși în Statele Unite
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.