Sursa foto: Pixabay

Închiderea fabricii Abbott Laboratories din Michigan și rechemarea produselor companiei a cauzat o criză fără precedent a laptelui praf pentru bebeluși în Statele Unite.

Duminică a ajuns, cu un avion militar de marfă, primul transport cu lapte praf pentru bebeluși din Europa, având o cantitate de peste 35 de mii de kilograme. Cu toate acestea, sunt necesare peste 1,5 milioane de recipiente cu formule speciale pentru sugari.

Președintele american Joe Biden a vorbit, săptămâna trecută, despre Legea privind producţia de apărare din perioada Războiului Rece, pentru a ajuta la creşterea livrărilor.

Abbott, cel mai mare furnizor din SUA de lapte praf pentru sugari, şi-a închis fabrica din Michigan din cauza mai multor probleme

Brian Deese, directorul Consiliului Economic Naţional al Casei Albe, a declarat că transportul venit din Europa reprezintă 15% din volumul necesar.

„Există în acest avion o cantitate de lapte praf pentru sugari, îm formulă medicală, pentru aproximativ o jumătate de milion de biberoane. Aceasta reprezintă aproximativ 15% din volumul total necesar săptămâna viitoare la nivel naţional”, a declarat Brian Deese, potrivit ziare.com.

Reamintim că Statele Unite se confruntă cu o problemă serioasă, în ceea ce privește laptele praf, după ce cel mai mare furnizor de lapte praf pentru sugari și-a închis fabrica din Michigan după mai multe raportări de infecții bacteriene la bebeluși.

Robert Ford, directorul general al Abbott, și-a cerut scuze pentru lipsa laptelui praf și a dat asigurări că în cel mai scurt timp va remedia această problemă. Mai mult, fabrica se va redeschide la jumătatea lunii iunie, iar produsele vor ajunge pe rafturile magazinelor în cel mai scurt timp.

”Ne pare rău pentru fiecare familie pe care am dezamăgit-o de când rechemarea noastră voluntară a agravat deficitul de lapte praf pentru bebeluşi din ţara noastră”, a declarat Ford.

Duminică, Nestle a anunţat la rândul său, că a livrat 132 de paleţi de lapte praf pentru sugari Health Science Alfamino şi Alfamino Jr, adăugând că alţi 114 paleţi de lapte Gerber Good Start Extensive HA vor sosi în următoarele zile.

Citește și articolul: Fără produse de lux venite din Rusia: Statele Unite interzic importurile de vodcă şi caviar

Articolul precedentLudovic Orban susține cota unică de impozitare
Articolul următorEste oficial. Peste un milion de refugiați ucraineni au intrat în România de la începutul războiului
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.