Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

O nouă presiune asupra lui Putin: Statele Unite au decis să interzică importurile de produse de lux, venite din Rusia.

Printre acestea se numără vodca și caviarul.

Anunţul a fost făcut de președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.

Împreună cu aliații din G7, Biden rupe privilegiile comerciale ale Moscovei, aducând-o la nivelul Cubei și al Coreei de Nord și pregătind terenul pentru tarife vamale ridicate pentru produsele fabricate în Rusia”, anunță agenția ANSA, citată de publicaţia Descoperă.ro.

Biden are în vedere destabilizarea economiei din Rusia. De asemenea, vor fi oprite şi exporturile americane de bunuri de lux în Rusia și Belarus. Cei mai afectaţi vor fi oligarhii ruşi, obişnuiţi cu un stil de viaţă luxos

Potrivit analiștilor, întreruperii relațiilor comerciale normale i se adaugă interdicția de a importa din Rusia alcool, pește, dar și diamante și alte bunuri care simbolizează bogăția.

În același timp, președintele SUA oprește toate exporturile americane de bunuri de lux atât în Rusia, cât și în Belarus. Acţiunea are ca scop încercarea de înfometare a oligarhilor ruşi și a familiilor acestora.

În timp, aceştia au fost obișnuiți cu un stil de viață luxos. Oligarhii din Rusia se află, în momentul de faţă, în imposibilitatea de a călători şi de a-și petrece vacanța pe iahturi.

Preşedintele Statelor Unite: ”O confruntare între Rusia și SUA ar însemna un Al Treilea Război Mondial”

Biden a reiterat că SUA nu vor intra în război. Preşedintele şi-a explicat afirmaţia, precizând că o confruntare directă ar provoca un al treilea război mondial.
Pentru Putin, însă, președintele american are un mesaj clar. În fața temerilor tot mai mari legate de utilizarea armelor chimice în Ucraina, Kievul și Moscova făcând schimb de acuzații, Biden spune sec: “Dacă va folosi arme chimice, Rusia va plăti un preț mare”.

Articolul precedentOligarhul rus Andrei Melnicenko, apel către Vladimir Putin: Avem nevoie urgent de pace
Articolul următorGravida scoasă pe targă din maternitatea bombardată din Mariupol a murit
Jurnalist full-time / Pesimist part-time