Sursă foto: captură video – CSB Los Angeles
Sursă foto: captură video – CSB Los Angeles

SUA a anunţat că Rusia va fi trasă la răspundere pentru uciderea jurnalistului Brent Renaud. Jurnalistul, în vârstă de 51 de ani, a fost împuşcat de militarii ruşi.

Consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a declarat că SUA vor impune „consecințe adecvate” Rusiei, după uciderea jurnalistului american Brent Renaud, potrivit BBC.

Jake Sullivan a descris vestea morţii jurnalistului ca fiind șocantă și îngrozitoare, adăugând că oficialii americani se vor consulta cu oficialii ucraineni pentru a stabili în ce mod s-a produs tragedia.

Brent Renaud a fost un jurnalist american şi un colaborator al publicaţiei New York Times. Bărbatul a fost ucis de militarii ruşi, în apropiere de Kiev, în timp ce documenta fuga refugiaţilor ucraineni

Jurnalistul fost împușcat mortal, în cursul zilei de duminică, în Irpin, lângă Kiev. Un alt jurnalist a fost rănit.

Colegul său, Juan Arredondo, a ajuns la spital, în urma incidentului. Arredondo a povestit unui reporter italian că se afla împreună cu Brent Renaud și filmau plecarea unor refugiați din Irpin.

Ziarul New York Times a transmis că este profund afectat de veste, precizând că Renaud a lucrat de mai multe ori pentru ziar, dar nu era trimis de publicație acum în Ucraina, legitimația prezentată de poliția ucraineană fiind emisă acum câțiva ani.

Jurnalistul Brent Renaud a fost scriitor, realizator de documentare și fotojurnalist

Renaud a lucrat cu fratele său, Craig, pentru a produce filme pentru canale precum HBO și Vice News. De asemenea, jurnalistul a fost colaborator la The New York Times.

Frații Renaud sunt cunoscuți pentru că spun povești umane din punctele fierbinți ale lumii. Proiectele lor au acoperit războaiele din Irak și Afganistan, cutremurul din Haiti, tulburările politice din Egipt și Libia, lupta pentru Mosul, extremismul în Africa, violența cartelurilor.

Articolul precedentUdrea va răspunde, în cursul zilei de luni, pentru dosarul Hidroelectrica, dar şi pentru cazul Gala Bute
Articolul următorOligarhul rus Andrei Melnicenko, apel către Vladimir Putin: Avem nevoie urgent de pace
Jurnalist full-time / Pesimist part-time