Jurnalistul american Brent Renaud a fost ucis lângă Kiev

Jurnalistul avea 51 de ani şi a fost împuşcat de militarii ruşi

Un jurnalist american, colaborator la New York Times, a fost ucis în apropiere de Kiev. Declaraţiile făcute astăzi, 13 martie, aparţin șefului poliției din regiune.

Anunţul a fost făcut public prin intermediul unei postări pe Facebook, potrivit Guardian, citat de HotNews.

Prima victimă din rândul corespondenților de război din Ucraina: jurnalistul american a fost ucis de trupele ruse

De asemenea, alți doi corespondenți de presă au fost răniți, potrivit unei noi postări a șefului poliției regionale, care a adăugat că aceștia au fost duși la un spital din capitala ucraineană.

Jurnalistul video Brent Renaud, în vârstă de 51 de ani, a fost împușcat de forțele ruse. Militarii ruşi au deschis focul asupra autovehiculului în care se afla jurnalistul. Conform comunicatului, autovehiculul se afla în apropiere de oraşul ucrainean Irpin.

Atacul din Irpin a făcut două victime printre jurnalişti

Potrivit surselor, un alt jurnalist se afla cu el, în acel moment. Acesta a fost transportat la spital pentru tratament în urma atacului, notează informațiile.

Ziarul New York Times a transmis că este profund afectat de veste, precizând că Renaud a lucrat de mai multe ori pentru ziar, dar nu era trimis de publicație acum în Ucraina, legitimația prezentată de poliția ucraineană fiind emisă acum câțiva ani.

Brent Renaud fost ucis într-o suburbie de lângă Kiev

Brent Renaud a fost un jurnalist, scriitor, realizator de documentare și fotojurnalist american.

Renaud a lucrat cu fratele său, Craig, pentru a produce filme pentru canale precum HBO și Vice News. De asemenea, jurnalistul a fost colaborator la The New York Times.

Articolul precedentGeorge Simion: între manipulare crasă și discurs nehotărât
Articolul următorPovestea din spatele fotografiei: O fetiță de 9 ani, din Kiev, ține în brațe o pușcă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time