Preşedintele Zelenski a cerut embargou comercial internaţional asupra Rusiei

Este vorba în principal de petrol şi de produse petroliere din Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut luni noi aplicarea de noi sancţiuni internaţionale împotriva Rusiei din cauza conflictului declanșat în Ucraina. Volodimir Zelenski a propus un boicot asupra petrolului şi a altor produse ruseşti dar și oprirea exporturilor spre Rusia.

Sancţiunile occidentale impuse Rusiei până acum au atins un nivel ridicat.

Volodimir Zelenski a spus că presiunea economică trebuie crescută. Președintele ucrainean a cerut un embargou comercial internaţional asupra Rusiei.

„Dacă invazia continuă şi Rusia nu îşi abandonează planurile împotriva Ucrainei, atunci este nevoie de un nou pachet de sancţiuni, de dragul păcii”, a transmis președintele Ucrainei printr-un mesaj video. El a menționat în special boicotarea petrolului şi a produselor petroliere din Rusia.

Zelenski vrea boicotarea importurilor din Rusia

„Boicotaţi importurile din Rusia. Dacă nu aderă la regulile civilizate, atunci ar trebui să nu mai primească bunuri şi servicii din partea civilizaţiei. Să fie hrăniţi de război”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Preşedintele ucrainean a făcut sâmbătă un apel, în fața congresmenilor americani, cerând avioane pentru a lupta împotriva invadatorilor ruşi, a declarat liderul majorităţii democrate din Senatul SUA, Chuck Schumer. Președintele ucrainean ar dori ca ţările europene să furnizeze Ucrainei avioane de fabricaţie rusească, a mai declarat Chuck Schumer.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a pus din nou presiune pe liderii occidentali cărora le cere să instituie așa numită no-flight zone. Este vorba de interdicția de a zbura în spațiul aerian al Ucrainei. Occidentul este reticent deoarece această măsură ar însemna că orice avion rusesc care zboară deasupra Ucrainei să fie doborât, riscând astfel extinderea conflictului cu țările NATO.

Volodimir Zelenski a vorbit duminică despre moartea familiei care încerca să fugă din orașul ucrainean Irpin, în apropiere de Kiev, într-o pledoarie emoționantă pentru a onora coridoarele umanitare pe care forțele rusești par să le fi ignorat. Opt civili au fost uciși în oraș în timp ce evacuările erau în curs de desfășurare, potrivit primarului Oleksandr Markushyn.

Zelenski, despre familia ucisă de soldații ruși: „Este o crimă, pur şi simplu o crimă”

Articolul precedentPrimarul unui oraş de lângă Kiev, ucis în timp ce împărţea pâine şi medicamente
Articolul următorCe condiții impune Rusia Ucrainei pentru încetarea războiului