Sursă foto: Facebook - Consiliul Municipal Gostomel
Sursă foto: Facebook - Consiliul Municipal Gostomel

Primarul din Gostomel, Iuri Ilici Prîlipko, a fost ucis în timp ce distribuia pâine şi medicamente oamenilor din localitate.

Bărbatul era însoţit de fraţii săi, Ruslan Karpenkom şi Ivan Zore, scrie Kyiv Independent pe Facebook.

Forţele ruse l-au împuşcat atât pe primarul oraşului, cât şi pe cei doi fraţi ai săi. Oamenii se aflau în stradă, încercând să distribuie medicamente şi alimente locuitorilor

O publicaţie locală l-a elogiat pe edil, precizând că “A murit aşa cum a trăit”.

Nimeni nu l-a obligat să se ducă în faţa gloanţelor sau invadatorilor. Ar fi putut, la fel ca alţi locuitori, să se adăpostească într-o pivniţă”, mai scriu jurnaliştii.

Edilul orăşelului de lângă Kiev a murit ca un erou. Cu toate acestea, din cauza bombordamentelor, nu va putea fi oficiată o slujbă de înmormântare

A murit pentru comunitate, a murit pentru Gostomel, a murit ca un erou”, scrie publicaţia, care-i mulţumeşte şi notează că ”dată fiind situaţia, este imposibil să aibă loc funeralii” şi îndeamnă la ”amintire” şi ”la ”rugăciuni” pentru Iuri Ilici Prîlipko.

Informaţia a fost relatată şi de către ziarul Rbc-Ukraina, jurnaliştii preluând anunţul pus pe pagina de Facebook a Consiliului Municipal al acestei aşezări urbane.

În Gostomel trăiesc puţin peste 15 mii de locuitori, precizează Mediafax. Localitatea găzduieşte un aeroport pentru transportul de marfă şi, încă de la începutul inveziei, a fost în centrul luptelor.

O femeie a fost ucisă în timp ce transporta hrană la un adăpost de animale

La prefieria Kievului, Anastasiia Yalanskaya, în vârstă de 26 de ani, a fost ucisă în mijlocul conflictului dintre Rusia și Ucraina.
Femeia a fost împușcată mortal în timp ce livra mâncare la adăposturile locale pentru câini.
Alături de ea, au fost uciși și ceilalți doi voluntari cu care mergea la adăpostul de animale.

Articolul precedentMinistrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu: Nu există riscuri privind aprovizionarea cu alimente
Articolul următorPreşedintele Zelenski a cerut embargou comercial internaţional asupra Rusiei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time