Sursă foto: sportskeeda.com
Sursă foto: sportskeeda.com

Vineri, 4 martie, Anastasiia Yalanskaya, în vârstă de 26 de ani, a fost ucisă în mijlocul conflictului dintre Rusia și Ucraina, lângă Kiev.

Potrivit informațiilor locale, femeia a fost împușcată mortal în timp ce livra mâncare la adăposturile locale pentru câini.

Se pare că Yalanskaya se afla în drum spre Bucha, pentru a livra mâncarea împreună cu alți doi voluntari care au fost și ei uciși în schimbul de focuri.

Potrivit Global News, prietenii și familia ei susțin că a fost vizată de trupele ruse care ar fi tras focuri de armă în mașina ei.

Mașina în care se afla a fost țintită, în mod deliberat, de la mică distanță

Prietenul lui Yalanskaya a declarat, pentru Global News că voluntarii au fost împușcați de la mică distanță cu o „armă grea”.

Potrivit New York Post, tânăra voluntară ucraineană și-a actualizat povestea de pe Instagram cu câteva ore înainte de moartea ei. Fotografia o arăta în spatele mașinii, împreună cu mâncare pentru câini.

Yalanskaya a fost foarte implicată în munca de voluntariat în Ucraina, pe fondul conflictului Rusia-Ucraina

Femeia lucra ca recrutor de locuri de muncă și a fost activistă pentru drepturile civile la Centrul pentru Libertăți Civile din Ucraina. Tânăra de 26 de ani și-a actualizat conturile despre munca de voluntariat pe canalul ei Telegram.

Conform paginii ei de Facebook, Anastasiia Yalanskaya părea să fi avut experiență în știință. Ea lucra la DataRobot, o firmă de dezvoltare de software AI din SUA. A absolvit Universitatea Națională Pedagogică Drahomanov și obișnuia să locuiască la Kiev.

Sursă foto: Facebook

Tânăra nu a părăsit capitala Ucrainei, deși aceasta s-a confruntat cu multe atacuri pe fondul conflictului Rusia-Ucraina. Soţul tinerei: “Îi ajuta pe toți cei din jur. Am rugat-o să se gândească la evacuare, dar nu a ascultat”

Marți, Yalanskaya a dezvăluit pe platformă că a ajutat o grădiniță unde 40 de copii nu aveau mâncare și scutece. De asemenea, ea a oferit ajutor forțelor ucrainene și s-a oferit voluntar pentru a primi ajutor unui spital militar.

A doua zi după ce a fost ucisă, Anastasiia Yalanskaya trebuia să meargă să ofere ajutor în Irpin. Cu toate acestea, trupele ruse ar fi aruncat în aer un pod prin care ar fi trebuit să treacă mașina ei. Soțul ei despre care se presupune că era înstrăinat, Yevhen Yalanskyi, a declarat pentru Global News:

I-am cerut să fie foarte precaută. Că în zilele noastre, o greșeală costă extrem de mult. Dar ea îi ajuta pe toți cei din jur. Am rugat-o să se gândească la evacuare, dar nu a ascultat. S-a angajat să ajute. Iubea animalele. Aveam un câine și o pisică”.

Articolul precedentGermania este dependentă de gazul rusesc. Ministrul german de Externe: „Dacă luminile se sting, asta nu va opri tancurile”
Articolul următorCristian Popescu Piedone trage un semnal de alarmă: „Legile strâmbe din țara noastră împiedică să continuăm ajutorarea refugiaților”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time