Sursa foto: Facebook

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Cristian Popescu Piedone a precizat că primăriile nu pot aloca, legal, bani pentru a asigura cazarea și hrana celor care fug din calea războiului.

Acesta a menționat că își asumă toate „huiduielile” pentru faptul că a decis să ajute pe cetățenii ucraineni, „cu sânge, cu alimente, cu ce a considerat util.”

„Războiul cel nou a adus aici, în sector, 107 mămici și copii și bunici. Le oferim adăpost cald, curățenie și tot ce-am adunat de la oamenii buni. Nu le putem oferi viața de acasă, știu asta… Ne ocupam sa le fie, însă, bine aici printre străini”, a scris primarul Piedone.

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

„Administratia Sectorului ii poate ajuta doar cu ajutoarele publice pe care le primim de la cetățeni, de la firme”

De asemenea, edilul Sectorului 5 a făcut apel la cei din Parlament pentru a oferi „pârghiile legale” prin care să îi ajute pe refugiații din Ucraina, precizând că va face toate eforturile necesare pentru ei.

„Noi, Primăria, legal… nu putem cumpăra nimic pentru ei! Absolut nimic… Așa că… nu cumpărăm! Iar ei? Ei… nu știu! Facem eforturi sa-i putem avea printre noi și de marți încolo… Dar este greu! Din ce in ce mai greu… Oameni buni, politicieni, guvernanți: Înțelegeți situația și oferiți-ne pârghiile legale ca sa-i putem ajuta!”, a mai spus Piedone.

Totodată, acesta i-a îndemnat pe politicieni să se pună în locul refugiaților, care până acum două săptămâni au avut o viață normală, dar au fost nevoiți să fugă din Ucraina din cauza războiului.

„Acești oameni hăituiți de război aveau o viață normală acum două săptămâni! Au fugit ca sî-și protejeze copiii! Imaginați-vă în locul lor! Pentru siguranța copiilor eu, tu… făceam la fel! Dați-ne voie să-i ajutăm! Sau… ajutați-ne să-i ajutăm! Timpul e grăbit! Foarte grăbit… Aceasta-i realitatea! Să fie pace în lume și în casa fiecărui roman! Cu respect, Cristian Victor Popescu Piedone”, a concluzionat edilul Sectorului 5.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, primarul Piedone a făcut apel la cetățeni să doneze sânge pentru a ajuta pe cei care luptă pentru libertate. De asemenea, acesta a deschis un cont de solidaritate „Din inimă pentru copiii Ucrainei”, unde românii pot dona bani pentru copiii și mamele care au fugit din calea războiului.

Primăria Sectorului 5 continuă sprijinul refugiaților. Ce măsuri a propus primarul Piedone

Articolul precedentKiev: O femeie a fost ucisă în timp ce transporta hrană la un adăpost de animale
Articolul următorRusia avertizează ţările vecine care ajută Ucraina
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.