Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ

Rusia a emis un avertisment pentru țările vecine: dacă își pun la dispoziția Ucrainei aerodromurile, pot fi considerate că au intrat în conflict.

Forțele militare ruse au avertizat țările vecine Ucrainei să nu găzduiască avioanele sale de război, afirmând că Moscova le-ar putea considera parte a conflictului, dacă avioanele ucrainene vor efectua misiuni de luptă de pe teritoriul lor, arată Gândul.ro.

Declaraţiile au fostz făcute ieri, 6 martie.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov: “Orice ţară care îşi pune la dispoziţia Ucrainei aerodromurile pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerată că a intrat în conflict”

Folosirea reţelelor de aerodromuri ale acestor ţări pentru a primi avioane militare ucrainene şi utilizarea lor ulterioară împotriva forţelor armate ruse pot fi considerate o implicare a acestor stare în conflictul armat”, a subliniat Konaşenkov, citat de agenţia de presă Interfax.

Rusia averizează şi România: Unele avioane de luptă ucrainene au fost dislocate în România și în alte țări vecine Ucrainei

Potrivit agenției Associated Press, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a acuzat că unele avioane de luptă ucrainene au fost dislocate în România și în alte țări vecine Ucrainei, pe care nu le-a identificat.

Konașenkov a avertizat că, dacă aceste avioane de luptă atacă forțele rusești de pe teritoriul acestor națiuni, acest lucru „ar putea fi considerat ca o implicare a acestor țări în conflictul militar”.

Aproape toate avioanele regimului de la Kiev au fost distruse. În același timp, suntem conștienți de avioanele de luptă ucrainene care au zburat în România și în alte țări din apropierea graniței. Avertizăm că folosirea rețelei de aerodromuri a acestor țări pentru aeronave militare ucrainene și utilizarea lor ulterioară împotriva forțelor armate ruse poate fi considerată drept o implicare a acestor state în conflictul armat”, a declarat Igor Konașenkov.

Articolul precedentCristian Popescu Piedone trage un semnal de alarmă: „Legile strâmbe din țara noastră împiedică să continuăm ajutorarea refugiaților”
Articolul următorZelenski, despre familia ucisă de soldații ruși: „Este o crimă, pur şi simplu o crimă”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time