Sursa foto: Facebook - Zoo Poznań
Sursa foto: Facebook - Zoo Poznań

O grădină zoologică din Polonia găzduieşte mai multe animale provenite din Ucraina.

Pe contul de Facebook, reprezentanţii Grădinii Zoologice din Poznan postează zilnic informaţii în legătură cu starea animalelor salvate.

Doar în cursul zilei de ieri, şase lei, șase tigri, un câine sălbatic african şi doi caracali au supraviețuit miraculos transportului, prin regiunea devastată de război și foc.

Sursa foto: Facebook – Zoo Poznań

Toate necuvântătoarele provin din grădini zoo din Ucraina sau sanctuare abandonate din cauza bombardamentelor.

Un exemplu este Grădina Zoologică din Kiev, care a rămas fără hrană pentru cele 4.000 de animale.

Angajaţii grădinii zoologice: “În Ucraina, asistăm la crime de război comise împotriva oamenilor și animalelor”

Sursa foto: Facebook – Zoo Poznań

Tot ieri, în momentul în care animalele salvate se aflau în drum grădina zoologică din Poznan, salvatorii au spus despre acestea că reprezintă un simbol al salvării de vieți, “mai ales când, în Ucraina, asistăm la crime de război comise împotriva oamenilor și animalelor” .

Toate animalele au fost salvate. Nu am apucat să le facem poze tuturor pentru că erau prea speriate.

Acum se odihnesc, mănâncă și dorm, departe de necazurile călătoriei.

Mulțumim tuturor pentru susținere, ținându-ne pumnii strânși.

Avem credința că această operațiune unică va avea succes!”, au scris angajaţii, pe contul de socializare.

Grădina este una atipică. Spaţiul a devenit, în ani, un real sanctuar. Angajaţii se implică mai mult decât oricând, riscându-şi viaţa pentru a salva. “Am transportat leii tocmai din Odessa, din iad. Copiii Ucrainei trebuie să își ştie animalele în siguranţă”

Dragilor, încă nu ne-am tras sufletul, dar continuăm să ajutăm, pentru că autoritățile orașului Poznan și grădina noastră nu vor rămâne indiferente la soarta oamenilor și animalelor Ucrainei!

Sursa foto: Facebook – Zoo Poznań

Am transportat leii tocmai din Odessa, din iad. De asemenea, suntem bucuroşi să vă informăm că vicepreședintele orașului Poznan a fost de acord ca tigrii să rămână cu noi pentru o perioadă mai lungă.

Copiii Ucrainei trebuie să își ştie animalele în siguranţă”.

Oamenii se întorc la graniţa cu Ucraina, în ciuda bombardamentelor, pentru a salva cât mai multe animale: “Trebuie să ajutăm! Trăiască Ucraina liberă!”

Salvatorii au precizat că se vor întoarce la graniţa cu Ucraina pentru a încerca să salveze cât mai multe necuvântătoare abandonate, din cauza războiului, în grădini zoologice, adăposturi sau sanctuare.

Într-un anunţ publicat pe pagina de Facebook, oamenii cer ajutorul. Este nevoie de donații în bani, medicamente, mâncare pentru câini și pisici.

Mai mult decât orice, animalele salvate au nevoie de conserve și de hrană uscată, granule pentru păsări şi pentru mamiferele mici.

Grădina Zoologică din Poznan este una dintre cele mai vechi grădini zoologice din Polonia.

Este situată în orașul Poznan şi fost fondată în 1874. De asemenea, a fost inclusă în registrul instituţiilor de patrimoniu cultural, în 1978.

Puteți sprijini misiunea de salvare a animalelor, accesând următorul link: Zoo Poznań Official Site.

Articolul precedentSituația adăposturilor de protecție civilă din România. Arafat: „Unele sunt utilizate cu alte scopuri”
Articolul următorVideo: Alarmă falsă de război. Locuitorii din Sighetu Marmaţiei au fost treziţi în miezul nopţii
Jurnalist full-time / Pesimist part-time