Sursă foto: Twitter - Donald Tusk
Sursă foto: Twitter - Donald Tusk

Povestea fetiței cu acadea este o imagine care a creat diverse controverse încă din 24 februarie, data la care a început războiului în Ucraina.

Povestea fotografiei cu fată de 9 ani care are o acadea în gură și o pușcă în mână a fost spusă chiar de tatăl copilei.

Potrivit Gândul.ro., imaginea cu puternic impact emoțional s-a viralizat în câteva ore.

Fetiţa din Ucraina care ţine o puşcă în braţe a devenit o imagine a anului 2022. Imaginea a fost folosită chiar și de către Donald Tusk, fostul președinte al Consiliului Europei

De asemenea, președintele Consiliului Europei a ţinut să adauge un mesaj referitor la sancțiunile dure împotriva Rusiei.

Potrivit fotografului, atitudinea multora față de aceste imagini s-a schimbat în ultima perioadă, după ce au văzut ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina, după ce Rusia a invadat această țară.

“Numele meu este Alexei. Am o soție și trei copii. Fotografia este hobby-ul meu. Am absolvit niște cursuri de artă fotografică”

Tensiunea nervoasă a fost foarte mare în ultimele săptămâni, înainte de război. Informațiile venite arătau că un război va fi inevitabil, dar a fost de necrezut pentru noi.

În același timp, societatea occidentală a demonstrat că este „îngrijorată” și nu a aplicat nicio sancțiune împotriva Rusiei, arată Gândul.ro.

Am decis să fac câteva fotografii care să atragă atenția asupra posibilului război. După cum se vede, am făcut această fotografie pe 22.02.2022, adică cu două zile înainte de război. Aceasta este o fotografie a fiicei mele cu o bomboană și cu o pușcă într-o clădire abandonată. Arma este a mea, fata nu poate să tragă. Are 9 ani. Desigur, arma nu a fost încărcată în timpul fotografierii”, a scris Alexei duminică, pe Facebook, care mai precizează că multe persoane au criticat fotografia.

Sursă foto: Twitter – Donald Tusk

Articolul precedentJurnalistul american Brent Renaud a fost ucis lângă Kiev
Articolul următorCum va fi plafonat prețul energiei electrice începând cu data de 1 aprilie
Jurnalist full-time / Pesimist part-time