Sursa foto:Facebook/UNHCR, Agenția de Refugiați ONU

Duminică, 22 mai, în țara noastră au intrat aproape 8 mii de ucraineni, în scădere cu 17,4% față de ziua precedentă, informează Poliția de Frontieră.

La nivel național, prin punctele de frontieră au intrat în România 90.247 de persoane.

„Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 3.733 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 23,3% faţă de ziua precedentă), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.041 cetăţeni ucraineni (creştere cu 0,8% faţă de ziua precedentă)”, a transmis luni Poliţia de Frontieră.

Numărul persoanelor care fug din calea războiului a depășit 5 milioane. ONU trage un semnal de alarmă

Reamintim că din 24 februarie și până pe 22 mai, în țara noastră au intrat în România 1.003.246 cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţara noastră 1.037.775 ucraineni.

Totodată, războiul dintre Rusia și Ucraina a dus la creșterea numărului de oameni strămutați forțat în toată lumea la este 100 de milioane pentru prima dată, informează ONU.

Războiul a strămutat opt milioane de ucraineni, iar peste șase milioane au decis să fugă din țară în alte state. ONU a anunțat că această cifră ar trebui să fie „un semnal de alarmă” pentru ca aceste conflicte să fie încheiate și prevenite.

Reamintim că în ultimele 24 de ore, forțele rusești au continuat atacurile asupra Donbasului, în special în Severodonețk. Mai mult, Ucraina a transmis clar, încă o dată, că nu va accepta un armistițiu cu Rusia care să implice cedarea de teritorii.

Rusia a anunțat că va pune în funcțiune 50 de noi rachete balistice intercontinentale Samat până la sfârșitul anului, a declarat directorul general al agentiei spaţiale Roscosmos, Dmitri Rogozin.

Sarmat are o rază de acţiune de 18.000 de kilometri şi poate transporta până la 15 focoase nucleare. Aceasta ar permite Rusiei să atingă ţinte în întreaga lume, lansând atacuri fie prin Polul Nord, fie prin Polul Sud.

Putin a amenințat în repetate rânduri Occidentul că va folosi, dacă este nevoit, arme nucleare.

Citește și articolul: Sute de mii de tone de mărfuri au trecut prin Portul Constanța în mai puțin de trei luni

Articolul precedentCriză de lapte praf pentru bebeluși în Statele Unite
Articolul următorRevine carantina obligatorie. Autoritățile sunt în alertă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.