Raed Arafat (captură video)

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență,( n. r -structură în cadrul MAI) a anunțat cu aceeași gravitate în glas noile restricții care vor intra în vigoare, de luni, 25 octombrie. Le știe toată lumea: acces cu certificatul verde în toate locurile, chiar instituții, fără evenimente private, mască obligatorie(indiferent că ești vaccinat sau nu), școli on-line. Cu alte cuvinte, România are toate restricțiile unei stări de urgență, dar nu e „urgență” pe hârtie.

Tot astăzi, la nicio lună de la tragedia de la Spitalul Constanța, au mai murit trei oameni în spital: trei oameni cu Covid și-au pierdut viața pentru că stația de oxigen nu ar fi fost alimentată.

Ce spunea Raed Arafat după tragedia de la Spitalul Constanța, când șapte oameni au murit în urma unui incendiu de pe secția ATI: „ Rolul DSU e să prevină”. (n.r tragediile, haosul din spitale)

Deși DSU nu are competențe privind gestionarea campaniei de vaccinare, nici de a stabili concret măsurile de relaxare sau restricțiile, Raed Arafat e obișnuit să bată cu pumnul în masă. Și face asta pentru că a fost lăsat de toți politicienii. A „prevenit” atât de bine, încât oamenii se fac scrum în spitale.

Iată atribuțiile DSU(extras oficial de pe site-ul Guvernului)„ Monitorizează activitatea operativă a structurilor pe care le are în coordonare. Condiţiile tehnice şi organizatorice privind coordonarea operaţională a serviciilor publice Salvamont se efectuează în baza protocoalelor încheiate între inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi autorităţile administraţiei publice locale care au constituite astfel de servicii, avizate de către Departament.

Coordonează, la nivel naţional, activităţile de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, asigurarea şi coordonarea resurselor umane, materiale, financiare şi de altă natură necesare restabilirii stării de normalitate, inclusiv primul ajutor calificat şi asistenţa medicală de urgenţă în cadrul unităţilor şi compartimentelor de primire a urgenţelor (UPU/CPU).

Raed Arafat: „Rolul DSU e să prevină”. Oamenii se fac scrum

Mai exact, DSU, condus de Raed Arafat, trebuie să știe: câte paturi funcționale are fiecare spital în cazul unei situații de urgență. Ce a făcut Raed Arafat în ultimele zile? A dat „zvon în țară” că a „deblocat” paturile libere de la Spitalul Colțea-secția medicală. Acum, în plin val patru al pandemiei, când se moare pe capete. Ce s-a întâmplat de fapt: fosta conducere a acestei unități medicale „ a urlat” pe unde a putut că secția stă goală și paturile trebuie realocate altor secții, pentru îngrijirea pacienților. Arafat nu și-a asumat acest lucru, deși, iată, îl cităm: „rolul DSU e să prevină”

Când SMURD-ul nu mai e al țării, ci al șefului DSU

La acest moment, cei mai mulți dintre români nu cunosc prea multe lucruri despre Raed Arafat. Trei din patru români, întrebați pe stradă, aleatoriu, răspund: „a înființat Smurdul”(Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare), „ambulanța roșie care vine mai devreme decât cea albă”-teoretic. Lăudabilă idee, dar SMURD-ul e al României, nu al șefului DSU. Funcționează pe resursele publice ale României, nu pe cele ale lui Raed Arafat. Mai exact, nu poate fi absolvit de alte responsabilități pentru o idee genială.

Ce se întâmplă în România. Virusul a fost în „vacanță”, iar acum ne trezim că nu mai avem locuri la morga

Ziarul de Investigații nu și-a propus să comenteze restricțiile impuse de luni, 25 octombrie, ci falsitatea oamenilor care iau decizii pentru noi. Toată vara, nimeni nu a fost preocupat să vadă cum decurge campania de vaccinare, cine respectă vreo regulă specifică pandemiei de Covid. Nici măcar nu s-a schimbat vreo priză în vreun spital. Reamintim, „rolul DSU e să prevină”.

Astfel, țara a ajuns să fie împărțiță în vaccinați și nevaccinați, deși nimeni, niciun cercetător nu poate garanta că NU te poți reinfecta cu Covid după ce te vaccinezi. Sunt „n” cazuri în care oamenii se reinfectează, unii nici apucă să mai facă rapelul. Cui îi folosește carantina de noapte, dacă toate activitățile principale nu se pot face în intervalul orar 22.00-05.00? Au ajuns autoritățile României la concluzia că(…) acest virus se transmite cu preponderență noaptea?

România are spitale din care te externezi mai bolnav decât intri. Cazul Spitalului Foișor e doar un exemplu. Prin urmare, înainte de a venera oameni care fac mult zgomot pentru nimic, citiți!

E primul pas pentru a emite o concluzie, fie și eronată. Alti europeni au început să dea statul în judecată, pentru că Guvernul nu a luat măsurile corecte pentru gestionarea pandemiei. Este cazul unui austriac. A cerut daune în valoare de 94 000 de euro, pentru că statul nu a avut grijă să-i garanteze că, dacă merge în vacanță, nu se infectează cu Covid.

Articolul precedentCioloș: „O criză politică nu poate fi rezolvată decât politic”
Articolul următorAccesul în biserici, fără certificat verde
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”