Dacian Cioloș (captură video)

Liderul USR, Dacian Cioloș afirmă că liberalii și social democrații sunt datori să lămurească direcția spre care se vor îndrepta, eventual sub conducerea generalului (r) Nicolae Ciucă, dar mai ales cum vor să iasă din această criză politică. Totodată, Cioloș consideră că situația în care se află România, criza politică, se poate rezolva doar politic, mai mult, că orice altă soluție este o „fugă de responsabilitate”.

PNL și PSD sunt datoare să lămurească ce își doresc de la actuala situație și cum vor să iasă din această criză politică. USR a propus o soluție care a fost refuzată de către Parlament și, în consecință, nu poate face altceva decât să aștepte ca cele două partide să găsească o modalitate prin care să deblocheze situația. Suntem conștienți de gravitatea situației și cerem PNL și PSD să propună rapid un program de guvernare și o echipă cu care să vină în Parlament cât mai rapid. Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, trebuie să formeze o listă de miniștri și să ofere un program de guvernare prin care să garanteze că poate gestiona criza sanitară și cea energetică.

a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Cabinetul Cioloș, cele mai puține voturi în Parlament

Lăsat „pe dinafară”, izolat pe scena politică, mai ceva ca AUR, după eșecul votului de încredere, pierdut cu 88 la 184 de voturi, Dacian Cioloș este nemulțumit de faptul că premierul desemnat Nicolae Ciucă, dar nici PNL nu le-a cerut sprijinul sau ajutorul, care îl face pe acesta să tragă concluzia că cele două partide, PNL și PSD, ar avea o înțelegere.

„Am avut câteva discuții telefonice neconcludente din care am tras concluzia că există un soi de înțelegere între cele două partide, așa că nu ne rămâne decât să vedem ce soluție pot oferi. Presupun că în ultimele săptămâni au lucrat la soluții concrete, așa că e momentul să le prezinte. Suntem în continuare convinși că o criză politică nu poate fi rezolvată decât politic și că ea trebuie asumată de către partide care să fie direct răspunzătoare în fața electoratului. Orice altă soluție e o fugă de răspundere și cauționează greșeli care nu vor putea fi niciodată asumate politic, pentru că am ales premieri de fațadă”, a mai scris Dacian Cioloș.

Liderul USR a fost premierul desemnat de Iohannis pentru formarea unui guvern, însă acesta nu a reușit să treacă de votul Parlamentului, obținând numai 88 de voturi. Mai mult, din cele 18 propuneri de miniștrii, unul singur a avut aviz favorabil, Cătălin Drulă de la Transporturi.

Kelemen Hunor: „Am discutat dacă putem continua guvernarea și răspunsul a fost da”

Articolul precedentAdrian Năstase: „PSD „face blat” cu cetățenii României, într-un moment de grea cumpănă”
Articolul următorRaed Arafat, omul care face „mult zgomot pentru nimic”. Când „Smurdul” nu mai e al țării, ci al șefului DSU