Kelemen Hunor: „Am discutat dacă putem continua guvernarea și răspunsul a fost da”

UDMR ar putea avea șase portofolii în Cabinetul Ciucă

Președintele UDMR, Kelemen Hunor s-a întâlnit cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, precum și cu liderul PNL, Florin Cîțu, pentru discuții în vederea formării Guvernului Ciucă. „Am discutat dacă putem continua guvernarea și răspunsul a fost da”, a fost răspunsul pe care Kelemen Hunor l-a oferit la ieșirea din sediul PNL. În Cabinetul Cîțu, UDMR a avut trei portofolii, precum și funcția de vice-premier. De partea cealaltă, Florin Cîțu a afirmat că votul de învestitură va avea loc săptămâna viitoare.

„Nu am discutat de structură și de portofolii. Am discutat dacă putem continua guvernarea și răspunsul a fost da. Am discutat despre programul de guvernare și am dat în lucru la colegii noștri să completeze actualul program. Mâine, echipele se vor întâlni și vom finaliza programul de guvernare. Despre structura guvernului discutăm după ce programul este gata. Astăzi, degeaba ne întrebați, că vom spune că mai vorbim”, a declarat Kelemen Hunor.

Potrivit lui Florin Cîțu, UDMR ar putea avea șase portofolii, de două ori mai multe decât în Executivul pe care l-a avut până la începutul acestei luni.

„Calendarul, mâine program de guvernare si după portofolii. Miercuri, comisiile și votul joi. Sunt șase ministere, vom vedea cum le împărțim. Criza energetică și criza sanitară sunt priorități pe termen scurt”, a declarat Cîțu.

Astfel, în cursul zilei de astăzi, premierul desemnat Nicolae Ciucă se va întâlni și cu liderul PSD Marcel Ciolacu, care a precizat încă de joi că va susține un Guvern Ciucă, fapt care a adus o serie de nemulțumiri atât în rândul liberalilor, cât și a celor de la USR.

„Negocierea și majoritatea sunt responsabilitatea premierului pentru a avea majoritate la vot. Pentru susținere în Parlament se va discuta și cu USR. Nu este niciun blat cu PSD. Mergem în Parlamentul României. USR are șanse să voteze acest guvern. Astăzi suntem aici pentru că USR a votat o moțiune a PSD-ului”, a mai spus Florin Cîțu.

În acest moment, singurii care au refuzat, pe față, susținerea premierului desemnat sunt cei de la AUR, care prin vocea lui George Simion au anunțat chiar inițierea procedurilor de suspendare a președintelui Iohannis.

Unii liberali nu sunt convinși de Ciucă

Articolul precedentAustria, a treia țară care preia pacienți cu COVID din România
Articolul următorA fost lansată varianta web a aplicaţiei prin care sunt verificate certificatele COVID-19