Sursa foto: Digi24

Austria se alătură țărilor europene ce s-au oferit să ajute România în lupta cu pandemia. Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a precizat că vineri, țara noastră va transfera pacienți cu COVID-19 în stare gravă în Austria. Mai mult, joi au fost transferați trei pacienți infectați cu noul coronavirus în orașul polonez Lodz, pentru a primi asistență medicală de terapie intensivă, relatează Libertatea.ro.

Pe lângă Polonia și Austria, vecinii noștri s-au oferit să ajute România cu 50 de paturi la secțiile de terapie intensivă din Szeged și Debrecen. „Trei pacienţi din Bucureşti au fost transferaţi în Polonia şi vom continua, pentru că capacitatea de paturi pusă la dispoziţie de Polonia este pentru 20 de pacienţi din România”, a mai spus, joi seară, ministrul Cseke Attila.

Ajutor european pentru o problemă națională

România se află într-o situație critică, iar spitalele nu mai fac față numărului mare de cazuri de COVID-19. Mai multe țări din Europa au decis să intervină în sprijinul țării noastre. Astfel, potrivit ministrului interimar, Serbia a decis să trimită concentratoare de oxigen și anticorpi monoclonali. Franța și Danemarca va trimite în unitățile medicale mai mulți medici.

Republica Moldova a trimis până acum 11 medici, 11 asistenţi medicali şi 10 paramedici care lucrează deja la spitalul mobil de la Lețcani. Până în momentul de față, Italia a trimis peste 5 mii de anticorpi monoclonali, iar Polonia și Olanda concentratoare de oxigen.

Certificatul verde va fi obligatoriu în aproape toate activitățile din 25 noiembrie

Ministrul interimar al Sănătății a mai declarat că certificatul verde va fi obligatoriul în aproape toate activitățile curente și la intrarea în orice instituție privată. De asemenea, Cseke Attila a reamintit că-și asumă obligativitatea prezentării certificatului verde în Sănătate.

„Eu am propus și îmi asum certificatul verde în Sănătate. E un mesaj care trebuie dat în mod evident. Acolo sunt texte foarte clare de sancțiuni, de la 50.000 de lei în sus, pentru conducătorul unității care permite accesul unui angajat fără certificat verde, că despre asta vorbim”, a spus Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, relatează Digi24.

Restricții în România: se interzic evenimentele de orice fel

Articolul precedentCimitirul din Slobozia a devenit neîncăpător. Groparii nici nu mai știu câte gropi sapă zilnic
Articolul următorKelemen Hunor: „Am discutat dacă putem continua guvernarea și răspunsul a fost da”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.