Instalația de oxigen a Spitalului Cărbunești a cedat. Declarațiile lui Raed Arafat

Pacienții au fost mutați în ambulanțe pentru a putea fi conectați la tuburile de oxigen

UPDATE: Până în acest moment, doi pacienți au decedat. Știrea inițială: În această dimineață, instalația de oxigen a Spitalului Orășenesc Cărbunești a cedat, astfel că 15 pacienți Covid, aflați în stare gravă la secția ATI au trebuit să fie mutați în ambulanțe. Mai mult, s-a instituit cod roșu, iar în urma apelului, mai multe ambulanțe din localitățile apropiate au sosit la fața locului pentru a prelua pacienți și a-i intuba la oxigen. Conform informațiilor, situația ar putea fi remediată în aproximativ două ore, dacă nu intervine nimic.

Dosar penal la Cărbunești, pentru ucidere din culpă

„La data de 22 octombrie, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj – Serviciul de Investigații Criminale s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, după ce două persoane de sex feminin, de 76 și 55 de ani, ambele din orașul Rovinari, internate în secția ATI a Spitalului Târgu-Carbunești, au decedat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, care a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești, urmând a fi înaintat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova”, au declarat reprezentanții IPJ Gorj.

Raed Arafat: „Am fost informat imediat. Au fost mobilizate mai multe resurse din județele limitrofe: oxigen și ambulanțe”

Acesta a ținut să menționeze că, în acest moment, vorbim despre o defecțiune tehnică, cauzată, probabil, de suprasolicitarea aparatelor de oxigenare – Arafat s-a abținut să dea un verdict, în lipsa unei anchete oficiale. „Noi așteptăm ca firma care se ocupă de mentenanță să intervină rapid. Motivele defecțiunii nu le știu. Județul a acționat foarte bine. Din județul respectiv au fost trimise 5 ambulanțe SMURD și din județele limitrofe au fost trimise mai multe; nu pot să dau cifra exactă. Au mai fost trimise butelii de oxigen, de asemenea”, a mai spus Raed Arafat.

Acesta a mai spus că, în cazul în care colegii de la Cărbunești vor avea nevoie de ajutorul autorităților centrale, îl pot cere, iar acestea vor acționa de urgență.

Citește și: Spitalele din Timișoara riscă să rămână fără căldură

Articolul precedentDan Barna anunță: USR va deveni un partid de opoziție
Articolul următorMinistrul Cseke Attila atenționează că va exista și un val 5 al pandemiei
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.