Decizia E.ON de a sista căldura în Timișoara va avea efecte dezastruoase asupra comunității. Mai mult, spitalele vor rămâne fără căldură, dacă decizia reprezentanților E.ON nu se va schimba, relatează g4media. Spitalul “Victor Babeș” și unitatea mobilă a Spitalului Militar din Timișoara sunt excepții. Amintim că spitalul modular e amplasat pe stadionul CFR.

În cazul în care problema încălzirii nu va fi rezolvată, bolnavii de COVID-19 de la spitalul CFR vor fi nevoiți să fie mutați. Mai mult, Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii din Timișoara a precizat că singura soluție ar reprezenta sistemul centralizat. Pe lângă acesta, Spitalul Județean și Spitalul Municipal ar urma să rămână fără căldură, dacă problema gazului pentru Colterm nu se va rezolva.

Șase spitale din Timișoara riscă să intre în sezonul de iarnă fără căldură

Pe lângă spitalele din municipiu, peste 50.000 de locuitori, majoritatea școlilor și instituțiilor publice riscă să rămână fără căldură și apă caldă. Compania E.ON va sista furnizarea de gaze din cauza datoriilor pe care Colterm le-a acumulat de-a lungul anilor. Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a început demersurile pentru ca acest lucru să nu afecteze toată comunitatea. Mai mult, edilul a explicat că municipalitatea a achitat 132 de milioane de lei către societatea de termoficare Colterm.

„Nu am acumulat niciun leu de datorie nouă la E.ON de când am preluat mandatul şi am reuşit să plătim deja aproape 10 milioane din cele 70 milioane de datorii acumulate în perioada 2013-2016” a precizat Dominic Fritz în urmă cu câteva zile.

Reprezentanții primăriei caută soluții alternative pentru rezolvarea acestei probleme. Una dintre ele ar fi trecerea producției pe bază de cărbune. Fritz a făcut apel Guvernului pentru alocarea de fonduri de la bugetul de stat și amânarea plăților pentru certificate de emisii care să sprijine locuitorii. O soluție ce nu este agreată de edil e reprezentată de creșterea tarifului pentru populație.

Societatea de termoficare Colterm a adunat în ultimii ani datorii de 320 de milioane de lei. Primarul Timișoarei a anuțat intrarea în insolvență a companiei.

Timișoara ar putea rămâne fără apă caldă și căldură

Articolul precedent10 persoane arestate într-un dosar al Parchetului condus de Kovesi. Percheziții și confiscări în valoare de milioane de euro în Germania, Italia și Bulgaria
Articolul următorDan Barna anunță: USR va deveni un partid de opoziție
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.