Cseke Attila / Foto: Capital

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a precizat că dacă vaccinarea nu va ajunge la 50 % din populație este posibil să existe și valul 5. Mai mult, demnitarul a îndemnat românii să se vaccineze într-un număr cât mai mare.

De asemenea, Attila a atras atenția că pandemia de coronavirus nu o să dispară cât timp populația nu decide să se imunizeze.

„Dacă numărul mare al celor care, speriați de valul 4, merg să se vaccineze se va diminua, este posibil ca România să nu termine pandemia și să aibă și valul 5, dar și alt val de coronavirus, a spus, joi seara, ministrul interimar al Sănătății, relatează Digi24.

Cseke Attila: „Nu putem să ne oprim la 50 %”

Ministrul interimar al Sănătății a precizat că valul patru al pandemiei va trece și este datoria noastră să ne imunizăm pentru a evita sutele de morți ce se înregistrează în fiecare zi. „Valul acesta 4 la un moment dat va trece. Întrebarea este cum va trece. Dar evident va trece. Noi dacă ne oprim la un moment dat sau când o să fim pe panta descendentă și o să creadă iarăși o parte a societății că am scăpat deja, că suntem spre scăpare și oricum nu se întâmplă și vine Crăciunul și sărbătorile de iarnă și atunci nu va mai fi nicio problemă… Dacă noi acum nu continuăm și nu mergem până la 70 – peste 70%, noi vom avea și valul 5, s-ar putea să avem și alt val”, susține Attila, relatează sursa citată.

Mai mult, ministrul a avertizat că toți vor fi imunizați, prin vaccin sau prin infectarea cu COVID-19. Întrebat de restricțiile ce urmează să intre în vigoare de luni, Attila a susținut că efectele se vor vedea după două săptămâni.

 „Poți să vezi dacă efectul a fost semnificativ sau mai puțin semnificativ și atunci anumite măsuri pot fi înăsprite dacă nu sunt îndestulătoare sau unele măsuri pot să fie prelungite”, a conchis ministrul.

Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Sănătății, a precizat că dacă nu se va înregistra o scădere a cazurilor de COVID-19, vacanța elevilor se va prelungi.

Cseke Attila anunță când va fi vârful valului patru, în România

Articolul precedentInstalația de oxigen a Spitalului Cărbunești a cedat. Declarațiile lui Raed Arafat
Articolul următorSuper maraton de vaccinare, în Capitală
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.