Cseke Attila / Foto: Capital

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila a declarat, la Digi 24, că la jumătatea lunii octombrie România va atinge vârful valului 4 al pandemiei, iar numărul de cazuri se va dubla față de cel de zilele acestea, putând ajunge chiar la 20.000. De altfel, specialiștii estimau pentru luna septembrie un vârf de 1.500 – 1.600 de cazuri, însă realitatea a fost alta, ajungându-se chiar la 2.000 de cazuri.

„Din ce spun specialiștii, vârful valului 4 va fi undeva la mijlocul lunii octombrie sau puțin mai încolo. Pentru 15-20 octombrie se preconizează să se poată ajunge, din păcate, și la 20.000”, a spus Cseke Attila, la Digi 24.

Reamintim că în această săptămână au fost confirmate 11.049 de cazuri, un record negativ al României, recordul anterior fiind de 10.269 de cazuri, în 18 noiembrie 2020, când însă nu era posibilitatea de vaccinare.

Cât privește obligativitatea prezentării certificatului verde (vaccinare, test negativ Covid sau test anticorpi, trecere prin boală), ministrul interimar a precizat că modelul a fost implementat destul de bine și în Occident, nu doar în sistemul medical, ci și în intituții sau localuri. „Eu pot să vă spun că în Occident, în foarte multe locuri, instituții, localuri se intră cu acest certificat digital. Așa este. Și dacă noi ne dorim o țară ca afară, atunci trebuie să începem să ne și purtăm ca mentalitate ca afară. Nu degeaba au instituit germanii. În Bruxelles poți fi oricine, din orice țară, dacă nu ai certificat digital, poți să vii și cu pașaport diplomatic, poți să fii și ministru, ești controlat și este corect, pentru că nu scrie pe nimeni că, dacă este ministru, nu poate fi purtător de virus. Toți putem să fim purtători, toți putem să ne infectăm”, a mai spus ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Mâine încep înscrierile pentru Loteria vaccinării. Ce premii sunt în joc

Articolul precedentSorin Grindeanu recunoaște că Florin Cîțu a ajutat PSD la imagine: „Cinic, avem interesul să-l ținem cât mai mult”
Articolul următorPSD a început strângerea de semnături pentru susținerea proiectului privind plafonarea prețului la energie