Liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat lansarea campaniei naționale de strângere de semnături pentru susținerea proiectului de lege privind plafonarea prețului la energie, în ciuda faptului că această plafonare nu ar fi o opțiune, potrivit ministrului de resort.

De asemenea, Ciolacu a afirmat că în fața unei susțineri populare Puterea nu se mai poate opune, „cum a făcut luni întregi Cîțu, dintr-o ambiție prostească” acestei soluții.

Compensarea facturilor, în funcție de consum

„Am lansat campania națională de strângere de semnături pentru susținerea proiectului nostru de lege privind plafonarea prețurilor energiei și gazelor. Nu vrem doar să stopăm creșterea facturilor, ci să și compensăm o parte dintre scumpirile deja operate de furnizori. Este o lege vitală pentru milioane de familii înaintea sezonului rece.  Fără acest sprijin, românii vor trăi câteva luni crâncene.

În țările care au luat măsuri similare, oamenii văd rapid efectele. În Italia, Guvernul a alocat deja trei miliarde pentru susținerea consumatorilor, iar populația simte deja la jumătate impactul creșterii prețurilor”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, social democratul a afirmat că aceste semnături sunt foarte importante în demersul inițiat de PSD. „În fața unui suport popular masiv, parlamentarii puterii nu se vor mai opune – cum a făcut luni întregi Cîțu, dintr-o ambiție prostească – soluției plafonării. Cu #JosCîțu rezolvăm totul marțea viitoare. Acum, la fel de important este să reusim să dăm și #josfacturile”, a concluzionat Ciolacu.

Potrivit PSD, toate semnăturile strânse vor fi depuse la Parlament, în timpul dezbaterilor asupra proiectului legii inițiate de social democrați, tocmai în vederea convingerii reprezentanților puterii de a vota pentru întrajutorarea a sute de mii de familii de români.

Pe bursă, prețul gazului a atins, marți, 29 septembrie, valoarea de 1.040 de dolari/1.000 metri cubi, un record de când acesta se tranzacționează pe piață, asta în rtimp ce la jumătatea lunii august 2021, prețul atinsese un alt preț record, de 585 de dolari pe mia de metri cubi.

Virgil Popescu explică de ce plafonarea prețurilor nu ar fi o opțiune

Articolul precedentCseke Attila anunță când va fi vârful valului patru, în România
Articolul următorAUR vrea votarea moțiunii de cenzură cu „bilele la vedere”