Sorin Grindeanu (Captură video)

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a admis la rândul său că social democraților le-a făcut bine să îl „tolereze” pe Florin Cîțu ca premier.

După ce în urmă cu câteva zile președintele Consiliului Național al PSD Vasile Dîncu a arătat că premierul este „un foarte bun agent electoral”, acum Grindeanu a subliniat că ar fi putut fi vorba într-adevăr de un „interes cinic”, care acum însă a luat sfârșit.

Astfel, Grindeanu a arătat că social democraților le-a profitat ca Guvernul României să fie condus de Florin Cîțu, pentru că liberalii se erodau politic, în timp ce social-democrații aveau mai mult de câștigat din opoziție. Cu toate acestea, prim-vicepreședintele PSD a avertizat că s-a terminat cu toate acestea și că este timpul ca moțiunea de cenzură împotriva premierului să aibă succes.

Nu pot să-l contrazic pe domnul Dîncu. Dacă vorbim cinic, avem interesul să-l ținem cât mai mult. Dar etapa asta a fost depășită, lucrurile sunt atât de degradate. Eu sunt aproape convins că marți va trece moțiunea”, a spus Sorin Grindeanu, citat de Știri pe Surse.

Potrivit aceleiași surse, Grindeanu s-a arătat însă circumspect în ceea ce privește intenția USR PLUS de a vota moțiunea, în condițiile în care „patru ani de zile USR și PNL au zis de ciuma roșie, acum vin și votează moțiunea noastră. Am un semn de întrebare. PSD+USR+AUR ar fi 50 de voturi peste minimum necesar, ceea ce e totuși o majoritate destul de largă”.

Articolul precedentMâine încep înscrierile pentru Loteria vaccinării. Ce premii sunt în joc
Articolul următorCseke Attila anunță când va fi vârful valului patru, în România