Sursa foto: Pixabay

Potrivit unui sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs, 7 angajați din 10 pun împlinirea profesională pe primul loc, iar 62% simt cea mai mare satisfacție atunci când primesc aprecieri pentru munca pe care o depun.

De asemenea, 70% dintre participanții la sondaj au precizat că trăiesc mai intens când sunt împliniți la job și în activitatea profesională, mai presus chiar de petrecerea timpului cu familia și cei dragi (48%).

Motivele care influențează nivelul de satisfacție. Din timpul pandemiei, majoritatea românilor au înțeles cât de important este să ai un loc de muncă unde poți să te dezvolți profesional

Totodată, sentimentul că munca lor contează influențează nivelul de satisfacție a angajaților (41%), dar și posibilitatea de dezvoltare profesională (18%). Mai mult, 55% simt cea mai mare satisfacție când fac lucrurile cu pasiune și consideră că au ales jobul perfect, dar și atunci când învață și se dezvoltă (39%).

Pe lista cu motivele care influențează nivelul de satisfacție se numără impactul pe care munca îl are în societatea în care trăim (25%), autonomia și puterea de decizie  (32%) și încrederea în propriile competențe (37%).

Cu toate acestea, o treime dintre angajați încearcă să vorbească cu superiorii lor pentru a schimba ceva, atunci când locul de muncă nu le mai aduce nicio satisfacție, 30% își caută alt job, iar 27% preferă să se concentreze pe aspectele pozitive din viața personală.

Ana Vișian, marketing manager BestJobs, a declarat că în perioada pandemiei, fiecare dintre noi a realizat cât de important este să te bucuri de jobul pe care îl ai, să-l trăiești cu pasiune. De asemenea, anul acesta, volumul ofertelor de muncă este dublu față de anul trecut.

„Găsirea locului de muncă potrivit nu este doar un curent, ci este esențială pentru o viață împlinită, mai ales că în acest moment, opțiunile sunt mai numeroase și mai diverse ca oricând. Volumul actual al ofertelor de muncă este cu peste 50% mai mare față de anul trecut, păstrând un ritm de creștere constant de la o lună la alta”, a spus Ana.

Citește și articolul: Sondaj INSCOP: Două treimi dintre români cred că pandemia de Covid-19 a fost provocată de elitele globale

Articolul precedentZelenski: „Rusia și-a trimis aproape toate resursele pentru a ne distruge”
Articolul următorA fost depistat primul caz suspect de variola maimuței în Grecia
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.