Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă seară, că situația militară nu s-a schimbat semnificativ, precizând că armata ucraineană continuă să facă față Rusiei după aproape 90 de zile de la izbucnirea războiului.  

„Rusia şi-a trimis aproape toate resursele pentru a ne distruge. În regiunile ruseşti, se spune deschis că aşa-numita lor „operaţie specială” este cauza recesiunii economice – în special, în industrii precum construcţiile şi multe altele. Şi, de asemenea, motivul sărăcirii oamenilor, care poate fi chiar mai mare decât în ​​anii 1990”, a spus Zelenski, potrivit news.ro.

Totodată, acesta a amintit că distrugerea economiei, devalorizarea veniturilor și creșterea prețurilor nu i-a oprit pe ruși să invadeze Ucraina.

Armata rusă încearcă să atace Sloviansk şi Severodoneţk

De asemenea, liderul de la Kiev a amintit că fiecare zi în care armata ucraineană perturbă planurile ofensive ale Rusiei „este o contribuţie concretă la apropierea zilei principale.”

„Ziua dorită pe care o aşteptăm cu nerăbdare şi pentru care luptăm. Ziua Victoriei. Şi nicio lovitură rusească – nici cu rachete în regiunea Rivne, nici cu artilerie în regiunea Harkov sau Sumî, nici cu toate armele posibile în Donbas – nu va da Rusiei vreun rezultat”, a mai spus Zelenski.

Acesta a mai precizat că în fiecare zi mor ucraineni pentru independența Ucrainei.

„Poate cineva din oraşe crede că se poate uita de război. Şi devin fără griji. Sau chiar neglijent. Nu este aşa. În fiecare zi mor ucraineni pentru independenţa noastră. În fiecare zi! Şi fiecare dintre noi trebuie să avem grijă de apărarea noastră în fiecare zi. Cu tot ce pot. În ce fel pot”, a concluzionat Volodimir Zelenski.

Reamintim că armta rusească și-a intensificat ofensiva în Donbas, iar Ucraina a exclus categoric posibilitatea de a accepta un armistițiu cu Rusia în care să implice cedarea unor teritorii.

Președintele ucrainean a declarat că în momentul de față există 700 de mii de soldați în toată țara care sunt pregătiți să facă față invadatorilor ruși.

Între timp, în zonele eliberate din Harkov, oamenii se întorc la casele lor, dar unii mai găsesc doar pereți găuriți și clădiri distruse.

Citește și articolul: Când viața bate filmul. Volodimir Zelenski, transformat în idolul generației căreia îi este teamă să meargă în Armată, este actorul de comedie care a ajuns președintele Ucrainei

Articolul precedentSorin Cîmpeanu și adevărata catastrofă educațională
Articolul următorFericirea românilor depinde de satisfacția la locul de muncă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.