Sorin Cîmpeanu (captură video)

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că anul acesta, elevii care au de susținut examene naționale trebuie să se aștepte la o adaptare a gradului de dificultate a subiectelor.

Oficialul a reamintit că în perioada pandemiei, învățământul online a fost o adevărată „catastrofă educațională.” De asemenea, Cîmpeanu a precizat că examenele se vor da corect.

„Se va da corect, corelat cu perioada la care au avut acces cu adevărat la şcoală, pentru că am fost printre primii care a spus că învăţământul online, deşi sunt un adept al digitalizării, dar învăţământul online impus atunci când sistemul era  total nepregătit a fost o adevărată catastrofă educaţională. Nu a fost  impus de către elevi şi nu mi se pare corect să deconteze eventuale decizii greşite cei care nu au avut nicio tangenţă”, a spus Cîmpeanu, potrivit stiripesurse.ro.

Guvernul va adopta o ordonanță de urgență prin care studenții vor putea opta și pentru cursuri online în anul universitar 2022-2023

Totodată, ministrul Educației a amintit că trebuie îmbinat interesul pentru educație și interesul pentru sănătate, precizând că unitățile de învățământ s-au închis ultimele și s-au deschis primele  în perioada pandemiei.

„Va trebui să îmbinăm interesul pentru educaţie şi interesul pentru sănătate. Am spus şi atunci, spun şi acum acelaşi lucru, catastrofă educaţională. Simplu. Am spus, am  găsit şi o sintagmă, şcolile se închid ultimele şi se deschid primele, de închid dacă trebuie neapărat să se închidă. Uneori a reuşit lucrul ăsta, alteori a reuşit mai puţin”, a afirmat Cîmpeanu.

Întrebat în legătură cu testele naționale de anul acesta, ministrul Educației a declarat că se așteaptă ca rezultatele să fie la fel ca cele din 2021.

„Îmi place să cred că vom avea rezultate cel puţin la fel ca anul trecut. Condiţiile nu diferă foarte mult”, a conchis ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Citeșe și articolul: Mii de școli în „pericol de incendiu”, după ce „statul eșuat” a eliminat autorizația ISU din condițiile de acreditare

Articolul precedentMii de oameni din Beijing au fost forțați să intre în carantină
Articolul următorZelenski: „Rusia și-a trimis aproape toate resursele pentru a ne distruge”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.