News 18

Autoritățile chineze au decis să pună în carantină peste 13 mii de locuitori dintr-un complex din sud-estul Beijingului după ce s-au descoperit 26 de noi cazuri de infectare cu Covid-19.

Chiar dacă majoritatea au fost testați negativ pentru coronavirus, oamenii legii au decis să îi ducă în hoteluri de carantină, amenințându-i cu represalii pe cei care nu respectă cerințele autorităților.

„Experții în sănătate au decis că toți locuitorii din Nanxinyuan vor fi plasați în carantină de la miezul nopții de 21 mai, timp de șapte zile. Vă rugăm să cooperați sau vă veți suporta consecințele legii”, au anunțat autoritățile sanitare din districtul Chaoyang, potrivit Digi24.

Beijing, noul Shanghai când vine vorba de restricții dure împotriva răspândirii de coronavirus

Pe mai multe rețele sociale au apărut diverse fotografii cu sute de oameni ce sunt încolonați și urcați în autocare în afara complexului rezidențial.

Un martor ce a filmat o scenă asemănătoare a precizat că o persoană pe care o cunoaște a fost închisă 28 de zile și toți au fost testați negativ atunci când autoritățile au decis să-i izoleze.

De asemenea, cei care au fost izolați au avut dreptul să își împacheteze câteva lucruri de strictă necesitate, iar autoritățile i-au asigurat că locuințele lor vor fi igienizate în cel mai scurt timp.

China aplică politica „zero Covid”, supusă unor măsuri radicale ce au afectat milioane de cetățeni chinezi. Beijingul a devenit acum orașul cu cel mai mare focat de contaminare de la începutul pandemiei de Covid-19, varianta Omicron infectând peste 1.300 de persoane la sfârșitul lunii aprilie, ducând astfel la închiderea pe o perioadă nedeterminată a restaurantelor, școlilor și mai multor obiective turistice.

Reamintim că în urmă cu o lună, peste 25 de milioane de oameni, cetățenii orașului Shanghai, au fost trimiși în carantină, iar autoritățile chineze au reușit să-i testeze pe toți pentru Covid-19.

„Este exact la fel ca în Shanghai, primul pas este să tai apa și curentul, apoi să ceri cheile… apoi să dezinfectezi casele. Electrocasnice, mobilier, haine, mâncare… toate sunt distruse”, se arată într-un mesaj postat pe rețelele sociale privind situația dramatică din Beijing.

Citește și articolul: Foametea, mai periculoasă decât Covid-19. Locuitorii din Shanghai, între viață și moarte

Articolul precedentAtenție, studenți. Cursurile online continuă și din toamnă. Cîmpeanu: „O să faceţi o parte dintre activităţi şi în format digital”
Articolul următorSorin Cîmpeanu și adevărata catastrofă educațională
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.