News 18

Un videoclip care evidențiază impactul restricțiilor de peste o lună din Shanghai asupra locuitorilor orașului a devenit viral, iar autoritățile chineze încearcă să-l blocheze, relatează BBC.

În clips sunt înregistrări audio a mai multor cetățeni care precizează că pe durata lockdown-ului nu au avut ce mânca și nu li s-a permis să iasă din casă pentru a-și cumpăra strictul necesar.

Peste 25 de milioane de oameni au fost obligați să rămână în casele lor pentru cinci săptămâni din cauza focarului sever de Covid-19 ce a lovit orașul chinez.

Videoclipul a fost distribuit pe scară largă pe platformele chineze. Oamenii sunt revoltați și acuză Guvernul de cenzură

Unii locuitori s-au luptat pentru a avea acces la provizii de hrană, ei fiind forțați să aștepte ajutorul guvernamental format din ouă, legume și carne. Mai mult, au fost introduse alarme electronice pe uși pentru a preveni plecarea celor care s-au infectat cu Covid-19.

De asemenea, toţi pacienţii infectaţi şi contactele lor apropiate să fie transferaţi în carantină centralizată administrată de guvern. Situația este una dramatică în orașul chinez, în ciuda restricțiilor severe impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Sâmbătă, autoritățile locale au anunțat că peste 23 de mii de persoane s-au infectat cu Covid-19, dintre care 12 au decedat. Încă de la debutul pandemiei din 2019, China a urmat o strategie zero-Covid, menită să țină țara complet liberă de virus.

Reamintim că de la începutul pandemiei de Covid-19, în China s-au infectat, potrivit surselor oficiale, peste 200 de mii de persoane și au decedat aproape 5 mii. Cu toate acestea, numărul de infectați este mult mai mare, precizează BBC.

Totodată, la nivel mondial s-au infectat 509 milioane de oameni, dintre care 6,2 milioane au fost uciși de Covid-19. Printre cele mai afectate țări de coronavirus se numără SUA, Brazilia, India, Franța, Germania și Marea Britanie.

În țara noastră, numărul cazurilor de Covid-19 a scăzut considerabil, în ultimele 24 de ore înregistrându-se mai puțin de 600 de noi cazuri. Totodată, de la debutul pandemiei, în România s-au infectat peste 2 milioane de persoane, dintre care 60 de mii și-au pierdut viața.

Citește și articolul: Dezastru în Shanghai din cauza restricțiilor împotriva Covid-19

Articolul precedentGarry Kasparov va vizita Bucureștiul, la începutul lunii mai
Articolul următorUn bărbat a fost infectat cu Covid timp de 16 luni
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.