Liderul social democraților, Marcel Ciolacu a anunțat, la Antena3, că partidul său va intra în grevă parlamentară dacă premierul Cîțu nu va prezenta Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în Parlament. Declarația lui Ciolacu a venit chiar după ce ministrul Ghinea, de la Fondurile Europene, a recunoscut că acest PNRR, în baza căruia România ar urma să beneficieze de peste 29 de miliarde de euro pentru refacerea economică post-pandemie, întâmpină probleme la Bruxelles.

„Dacă nu vor veni cu PNRR în Parlament, am să propun colegilor mei să intrăm în grevă parlamentară. Vom fi în Parlament la grupuri, vom participa la comisiii, dar nu vom mai participa la plen, iar dl Iohannis să gestioneze guvernul său și parlamentul sau fără opoziție în plenul Parlamentului. Nu vom mai participa la voturile finale din Parlament. Nu se poate, e mult prea…

La primul BPN voi propune colegilor acest lucru. E prea multă îngâmfare. Adică nemții sunt tâmpiți, francezii sunt tâmpiți, belgienii sunt tâmpiți, olandezii sunt tâmpiți, numai noi românii suntem deștepți? Bulgarii au prezentat în Parlament, numai România nu. Nu știe nimeni ce este în PNRR”, a spus Marcel Ciolacu, în emisiunea Punctul de întâlnire, moderată de Radu Tudor, la Antena 3.

Transportul, „semne de mirare” pentru Comisia Europeană

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea a menționat, tot la Antena3, că PNRR-ul, în forma sa finală, nu a fost depus (n.r. termenul limită este 30 aprilie), dar a confirmat că oficialii Comisiei Europene au „semne de mirare” legate de sumele solicitate de România pentru infrastructura rutieră, precum și pentru cele legate de irigații.

Reamintim că în anul 2020, România a trecut prin cea mai puternică perioadă de secetă din ultimii ani, cu suprafețe întregi compromise din lipsa unor sisteme de irigare.

Negociere, nu refuz

De partea cealaltă, premierul Cîțu a declarat într-o conferință de presă că PNRR este în faza de negociere, nicidecum că ar fi refuzat. „Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a fost săptămâna trecută acolo, este o negociere. Noi am prezentat un plan, Comisia Europeană a venit cu comentarii, noi revenim cu aceste comentarii. Eu nu aş spune că a refuzat ceva Comisia Europeană, pentru că nu este adevărat, nu are cum să se întâmple acest lucru, cred că este vorba de a remodela ce avem noi în planul nostru de redresare şi rezilienţă, pentru a intra exact în tiparele pe care le ia în calcul Comisia Europeană. Deci, nu văd aici nicio problemă”, a precizat Florin Cîţu la Palatul Victoria.

Mihai Tudose crede că ministrul Ghinea „briliantul” ar trebui să îi urmeze exemplul „diamantului” Voiculescu

Articolul precedent„Ziua Pământului”, în Sectorul 5
Articolul următorBucureștenii nu scapă prea curând de restricțiile suplimentare de noapte