Bucureștenii nu scapă prea curând de restricțiile suplimentare de noapte

Programul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări servicii în spaţii închise şi /sau deschise, publice şi/sau private, se poate desfăşura, în continuare, în intervalul 5,00 - 18,00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică

Foto: Playtech.ro

Potrivit declarațiilor prefectului Capitalei, Alin Stoica, în cursul zilei de sâmbătă, Comitetul Municipiului Bucureştiului pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) va avea o şedinţă pentru prelungirea măsurilor dispuse în contextul pandemiei de Covid-19. „Avem şedinţă pentru prelungirea măsurilor care expiră sâmbătă noaptea”, a spus prefectul Alin Stoica, citat de agerpres.ro.

Bucureștiul, încă peste barem. Restricțiile încă valabile

De amintit totuși că în Bucureşti s-au înregistrat în ultimele 24 de ore 4,41 de cazuri de infectări la mia de locuitori. Pentru ridicarea actualelor restricții, ar fi nevoie ca rata de incidență 3,5/1.000 de locuitori să se mențină pentru 14 zile consecutiv.

În data de 10 aprilie, CMBSU adopta o hotărâre potrivit căreia pe 23 aprilie, astăzi, magazinele vor fi deschide până la orele 20:00, nu până la 18:00, așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă.

Cîțu nu ne lasă fără măști nici după 1 iunie

Printre măsurile care vor continua, putem nota:

  • Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este interzisă în intervalul orar 22,00 – 5,00 în zilele de luni până joi şi în intervalul orar 20,00 – 5,00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, cu condiţia menţinerii incidenţei cumulate la cel mult 7,5/1.000 de locuitori.
  • Programul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări servicii în spaţii închise şi /sau deschise, publice şi/sau private, se poate desfăşura în intervalul 5,00 – 18,00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. În zilele de luni – joi, programul poate fi desfăşurat în intervalul orar 5,00 – 21,00, cu condiţia menţinerii incidenţei cumulată la cel mult 7,5/1.000 locuitori. Prin excepţie, în intervalul orar 21,00 – 5,00 în zilele de luni până joi, respectiv 18,00 – 5,00 în zilele de vineri, sâmbătă duminică, pot fi făcute livrări la domiciliu.
Articolul precedentCiolacu și PSD intră în grevă parlamentară
Articolul următorScandal în Iași, la votul pe buget: „Alianța toxică USR PLUS, alături de PSD, a blocat în totalitate funcționarea orașului”, spune primarul Chirica
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.