Instanța din Grecia a decis că este mai sănătos pentru Sorin Oprescu să nu fie extrădat în România, unde ar trebui să execute măcar o parte din pedeapsa de 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Potrivit Antena 3, judecătorii din Atena au avut în vedere că fostul primar al Capitalei nu va avea parte de condiții decente în închisorile din România, dacă va fi extrădat, şi nu se va putea trata pentru bolile de care suferă (diabet şi alte boli asociate).

Aceeași sursă arată că în instanță a depus mărturie la un moment dat și medicul Adriana Nica, partenera de viaţă a lui Sorin Oprescu, care a precizat că acesta suferă de „boli cronice care necontrolate duc la moarte”.

Practic el a primit o condamnare la moarte și întrebarea este de ce și pentru ce. Pentru că orice situație rezolvata post-mortem este fară valoare„, declara la acel moment Adriana Nica.

Cu toate acestea, în urmă cu doar 2 luni, după ce a ieșit din arestul preventiv din Atena, Oprescu nu a suflat niciun cuvânt despre boli, ci doar s-a scuzat că a pus oamenii legii la treabă, dat fiind că nu a încercat să fugă din România.

La acel moment, Sorin Oprescu vorbea despre dorința sa de a-și petrece „liniștit zilele pe care le mai am, câte Dumnezeu or fi ele, dar în liniște şi într-o sănătate aparentă, că toţi ne aflăm într-o stare de sănătate aparentă”.

În luna mai, Sorin Oprescu fusese dat în urmărire generală, după ce oamenii legii nu l-au găsit la domiciliul său pentru punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea.

La distanță de doar câteva zile, fostul primar al Bucureștiului a fost reținut în Atena, măsură care nu a fost menținută foarte mult, pentru că la finalul aceleiași luni, Judecătorii de la Curtea de Apel din Atena au decis că poate fi eliberat pe cauțiune, pentru suma de 5.000 de euro.

Articolul precedentJoe Biden este infectat cu COVID-19
Articolul următorMinisterul Justiției promite că va pleda pentru restituirea salariilor restante, cuvenite polițiștilor de penitenciare