Foto: Facebook/Joe Biden
Foto: Facebook/Joe Biden

În această dimineață, președintele Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19, precizează un comunicat transmis de Casa Albă.

Președintele american, în vârstă de 79 de ani, prezintă simptome ușoare.

Joe Biden este vaccinat cu schema completă

Potrivit comunicatului, liderul american a început să ia Paxlovid și se va izola. Totuși, va continua să-și îndeplinească pe deplin toate sarcinile.

Biden a fost în contact telefonic cu membrii personalului Casei Albe în această dimineață și va participa la întâlnirile planificate, utilizând telefonul și platforma Zoom.

În conformitate cu protocolul Casei Albe pentru cazurile pozitive de COVID, el va continua să lucreze izolat. În momentul în care testul va fi negativ, Je Biden se va putea întoarce la muncă, în persoană”, mai arată reprezentanții Casei Albe.

Casa Albă va oferi o actualizare zilnică cu privire la statutul președintelui, pe măsură ce acesta va continua să-și îndeplinească toate sarcinile, în timp ce rămâne izolat

Conform protocolului standard pentru orice caz pozitiv de la Casa Albă, Unitatea Medicală a Instituției va face publice toate contactele apropiate ale Președintelui, în cursul zilei de astăzi.

Reprezentanții vor da informații și despre orice membru al presei care a interacționat cu președintele, în timpul călătoriei de ieri.

Ultimul test al președintelui pentru COVID a fost făcut marți și indica un rezultat negativ.

România: Bilanțul COVID-19 din 21 iulie 2022

În România, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 7.129 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, cu 350 mai multe față de ziua anterioară.

1.363 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați. Aceștia au fost testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. La ATI sunt internate 155 persoane, cu 11 mai multe față de ziua anterioară.

Articolul precedentTrei morți, în mai puțin de 24 de ore, după festivalurile cu tauri din Valencia
Articolul următorSorin Oprescu, prea bolnav pentru a fi adus în penitenciarele din țară
Jurnalist full-time / Pesimist part-time