Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Trei decese au fost raportate în urma celebrelor curse cu tauri din orașul spaniol Valencia, precizează Reuters.

Potrivit autorităților, persoanele în cauză au decedat, în ultimele 24 de ore, după ce au suferit răni grave în timpul mai multor festivaluri de alergare cu tauri din regiunea din Spania.

Festivalurile de alergare de tauri, în care grupuri de oameni aleargă în fața unuia sau mai multor tauri de luptă, reprezintă o tradiție spaniolă de lungă durată. Multe orașe continuă să organizeze astfel de evenimente crude, în fiecare an, în ciuda petițiilor făcute de asociațiile pentru protecția animalelor

Cei trei bărbați au fost răniți în zile diferite în ultimele două săptămâni, dar toți au murit în câteva ore în această săptămână – o amintire a cât de periculoase pot fi aceste evenimente tradiționale, care sunt și ținta criticilor organizațiilor pentru drepturile animalelor.

Orașul Picassent a organizat miercuri o zi de doliu, după ce unul dintre locuitorii săi a murit din cauza unui traumatism cranian sever, după mai mult de o săptămână la terapie intensivă.

În timpul Festivalului San Fermin de opt zile de la Pamplona din această lună, opt persoane au fost rănite, în timp ce rezidenții și turiștii sărbătoreau revenirea alergărilor după o pauză de doi ani cauzată de pandemia COVID-19.

Totuși, în acea regiune nu au fost raportate decese.

După acest festival, taurii sfârșesc prin a fi uciși în arenă

În total, 478 de persoane au fost rănite în aceste evenimente, care se încheie, de obicei, cu uciderea bovinelor în arena de tauri.

Grupul pentru drepturile animalelor PACMA a cerut și continuă să ceară interzicerea a ceea ce a numit o tradiție ”crudă și periculoasă”.

Articolul precedentJurnalista Emilia Șercan a făcut public mesajul în care a fost amenințată cu moartea
Articolul următorJoe Biden este infectat cu COVID-19
Jurnalist full-time / Pesimist part-time