Foto: Facebook/Emilia Șercan
Foto: Facebook/Emilia Șercan

Emilia Șercan a publicat astăzi, 21 iulie, textul în care a primit amenințări cu moartea de la doi angajați ai Poliției Române.

Jurnalista a promis că va face public conținutul mesajului primit pe 15 aprilie 2019, în ziua în care se va pronunța sentința definitivă în dosarul amenințării sale cu moartea din 2019.

Această amenințare a fost primită după ce a scris despre plagiatul rectorului de atunci de la Academia de Poliție, dar și despre impostura generalizată din acea instituție.

Emilia Șercan a publicat, pe contul de Facebook, textul în care era amenințată: ”A venit acea zi, așa că puteți citi mesajul în captura de ecran de mai jos”

Jurnalista a ținut să puncteze că persoanele care au amenințat-o au primit o pedeapsă definitivă de trei ani de închisoare cu suspendare.

Este o nimica toată, taman încurajator pentru oricine să organizeze kompromaturi sau să amenințe cu moartea și alți ziariști”, se arată în textul publicat pe contul de socializare.

Sentința dată azi de Înalta Curte de Casație și Justiție

Chestorul de poliție Adrian Iacob și comisarul-șef Mihail Petrică Marcoci, ambii angajați ai Poliției Române în acest moment, au fost condamnați definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul amenințării cu moartea, din 2019.

Suplimentar, celor doi li se interzice, cu titlu de pedeapsă complementară, următoarele drepturi pentru o perioadă de trei ani:

a) dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice;

b) dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat;

g) dreptul de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii;

k) dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Mai simplu spus, cei doi nu vor mai putea fi ofițeri de poliție și nici cadre didactice universitare. Nu în ultimul rând cei doi vor trebui să îmi plătească 80.000 lei, cu titlu de daune morale”, a explicat jurnalista.

Potrivit sentinței, cei doi trebuie să urmeze unul sau mai multe programe de reintegrare social derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate.

Cei doi vor presta și 120 de zile de muncă la una dintre următoarele instituții: Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București sau Fundația pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare.

Articolul precedentSpecialist în schimbări climatice și condiții meteo extreme: ”România va atinge valori de peste 50 de grade Celsius”
Articolul următorTrei morți, în mai puțin de 24 de ore, după festivalurile cu tauri din Valencia
Jurnalist full-time / Pesimist part-time