Foto: Facebook/Cruelty Free International
Foto: Facebook/Cruelty Free International

Industria cosmetică nu trebuie să includă testarea pe animale.

Cu toatre acestea, numărul experimentelor este într-o continuă creștere.

Industria cosmetică trebuie să oprească procedurile prin care animalele sunt torturate și ucise pentru ca noi să avem produse de înfrumusețare

Mii de oameni s-au organizat și au semnat pentru ca, în câțiva ani, Europa să fie liberă de experimentele pe animale.

Potrivit Asociației Free, există posibilitatea ca testele efectuate pe câini, pisici, primate, iepuri, șoricei și alte animale să fie interzise în țările din UE.

La sfârșitul verii, pe 31 august, se va termina strângerea semnăturilor în cadrul Inițiativei Cetățenești Europene (ICE) pentru încetarea treptată a experimentelor pe animale în UE. Totuși, este nevoie de încă 300.000 de semnături. În Cehia s-au strâns deja peste 86.000 de semnături și în Bulgaria deja peste 39.000! Noi suntem convinși că România are un potențial la fel de mare! Trebuie să arătăm că ne pasă, ca individ, ca țară”, au transmis membrii asociației Free.

România poate și trebuie să oprească testarea pe animale: Petiția poate fi semnată aici

Suntem într-o criză de timp, au rămas doar 6 săptămâni, dar dacă ne unim forțele, România poate salva această inițiativă prin intermediul milioanelelor de cetățeni cu drept de vot! Acum este timpul să zicem GATA testării pe animale în Europa. Aceasta este șansa noastră reală de a opri testarea pe animale!”, se arată în comunicat.

Obligațiile Comisiei Europene:

1. Să protejeze și să consolideze interdicția testării pe animale a produselor cosmetice.

Să inițieze modificări legislative pentru a asigura protecția consumatorilor, a lucrătorilor și a mediului pentru toate ingredientele cosmetice, fără niciun test pe animale.

2. Să transforme Regulamentul UE privind substanțele chimice.

Să asigure protecția sănătății umane și a mediului prin gestionarea substanțelor chimice fără adăugarea unor noi cerințe privind testarea pe animale.

3. Să modernizeze știința în UE.

Să se angajeze că va elabora o propunere legislativă care să traseze o foaie de parcurs pentru eliminarea treptată a tuturor testărilor pe animale în UE înainte de sfârșitul actualului mandat legislativ.

Articolul precedentAvertisment privind deșertificare României: În Bărăgan vor fi atinse temperaturi ca în Sahara
Articolul următorApple, dată în judecată pentru practici anticoncurențiale în folosirea aplicației Apple Pay
Jurnalist full-time / Pesimist part-time