Xclusive Pub din București a fost ținta unui control al comisarilor Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), verificările întreprinse lăsându-se cu o amendă consistentă, ca urmare a abaterilor constatate.

Din ce detaliază ANPC, totul a plecat de la o reclamație privind calitatea preparatelor, care în final s-a dovedit că era mai mult decât întemeiată.

Astfel, echipa Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor din Municipiul București care a mers în „vizită” a constatat „un mod defectuos în desfășurarea activității operatorului economic Thelos Lux SRL”, care deține restaurantul Xclusive Pub.

Urmarea a fost sancționarea cu 10.000 lei, pentru neregulile constatate, plus aplicarea a o serie de măsuri complementare, respectiv oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme și oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor.

Comisarii ANPC au detaliat și problemele care au fost descoperite și care în final au dus la aplicarea sancțiunilor. Cireașa de pe tort, „existența unui paviment neigienizat, insalubru, în tot blocul alimentar, constantându-se și prezența de insecte vii la momentul controlului (gândaci)”:

Nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare, în ceea ce privește temperatura preparatelor finite și a condițiilor indicate de producător pentru produsele ambalate; folosirea unor produse din carne, congelate, depozitate în spațiul frigorific în vederea decongelării, fără a avea etichete cu data și ora deschiderii, astfel încât să se poată stabili conformitatea acestora; utilizarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită; depozitarea produselor alimentare direct pe paviment; utilizarea unor recipiente pentru colectarea reziduurilor fără capac; utilizarea ustensilelor de bucătărie neprofesionale (tăvi de inox neigienizate corespunzător, cu urme de grăsime și arsuri); folosirea unor agregate frigorifice cu vopsea exfoliată, rugină, chedere depreciate, rupte, neigienizate cu acumulări de praf și impurități; depozitare materii prime ambalate în același recipient cu preparatele finite”.

Articolul precedentMăsuri fără precedent din cauza războiului din Ucraina: Uniunea Europeană ar putea cere României să scadă consumul de gaze
Articolul următorFemeile rezistă mai greu decât bărbații în fața temperaturilor extrem de mari