Judecătorii de la Curtea de Apel din Atena au decis, marți, că Sorin Oprescu, fostul primar al Bucureștiului, poate fi eliberat pe cauțiune.

Suma stabilită este de 5 mii de euro, iar aceasta trebuie plătită până miercuri, 1 iunie.  Cu toate acestea, procedura de extrădare continuă, iar în termen de 40 de zile, judecătorii din Atena trebuie să decidă dacă îl trimit pe Oprescu sau nu în România.

Acesta trebuie să se prezinte de două ori pe lună la o secție de poliție și chiar dacă este liber nu poate părăsi Grecia, informează Digi24.

Fugarul Oprescu, alături de Udrea. Fostul edil al Capitalei a fost condamnat la 10 ani și opt luni de pușcărie

Reamintim că Sorin Oprescu a fost reținut, pe 17 mai, în Atena, în timp ce acesta a încercat să plece spre o insulă din Marea Egee. Oprescu locuia într-o zonă exclusivistă, însă nu a intenționat să rămână în Atena.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, după ce a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare pentru corupție de către Curtea de Apel București. El era acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu.

Fostul primar a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la un fost director de la Administrația Cimitirelor. Oamenii legii au găsit, în urma perchezițiilor, pe lângă cei 25 de mii de euro, alte sume de bani pe care acesta nu le-a putut justifica în fața anchetatorilor.

Citește și articolul: Sorin Oprescu este de negăsit. Poliția l-a dat în urmărire generală

Articolul precedentMai mulți români au crezut că prețul cireșelor este 4.5 lei, nu 45 de lei: ”Alo, domnu’, e patrușcinci!“
Articolul următorElevii din Târgu Mureș pot începe colectarea selectivă în școli
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.