Sursa foto: Poliția Română

Sorin Oprescu a fost dat în urmărire generală, după ce oamenii legii nu l-au găsit la domiciliul său pentru punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea.

Acesta a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu, informează Agerpres.

Fostul primar al Capitalei a fost acuzat că a primit, în urmă cu șapte ani, 25 de mii de euro de la subalternul său Bogdan Popa, bani care au provenit din acte de corupție.

Sorin Oprescu a părăsit țara în urmă cu două săptămâni

Fostul primar al Capitalei a fost condamnat, în mai 2019, la 5 ani și 4 luni de închisoare, pedeapsă ce a fost mărită de Curtea de Apel București la 10 și 8 luni, după ce judecătorii au au aplicat forma agravantă a infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.

De asemenea, instanța a decis și confiscarea de la Oprescu a sumelor de 25 de mii de euro, peste 100 de mii de lei și 9.500 de euro. Mai mult, Oprescu și-a pierdut și imobilul situat în București, iar în plus a fost menținut sechestrul asigurător asupra altui imobil și a unui teren de aproape 900 mp.

Totodată, fostul primar al Capitalei trebuie să achite și suma de 50 de mii de lei cheltuieli judiciare de stat. Acesta ar fi părăsit țara în urmă cu două săptămâni, ieșind pe la Giurgiu.

Citește și articolul: Sorin Oprescu, condamnat la patru ani și patru luni de închisoare cu executare

Articolul precedentO studentă a fost bătută și incendiată din cauza unui mesaj pe WhatsApp
Articolul următorSărăcia și foametea din România, rodul politicilor dezastruoase ale PNL-PSD-UDMR
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.