Tragedie într-o universitate din Nigeria, unde o studentă a fost bătută și incendiată de colegii ei din cauza unui mesaj pe WhatsApp, informează The Guardian, citat de Digi24.

Aceștia au considerat că mesajul trimis de tânăra studentă sunt blasfemii, martorii susținând că mai mulți reprezentanți ai universității, dar și polițiști, au încercat să intervină, însă nu au reușit să o salveze.

Imediat după acest eveniment, unitatea de învățământ a fost închisă, iar potrivit autorităților, două persoane au fost arestate.

În mesajul audio trimis, fata a pomenit despre profetul Mahomed, lucru ce a provocat furie în rândul colegilor săi

Unul dintre martori, ce a vrut să rămână sub protecția anonimatului, a precizat că tânăra a criticat pe un grup de WhatsApp un articol cu referire la islam. Aceasta a început cu comentarii jignitoare la adresa profetului, asta declanșând tragedia.

Polițiștii au încercat să intervină, dar nu au putut face față revoltei colegilor ei, ce au bătut-o pentru simplul fapt că și-a exprimat opinia despre profetul Mahomed.

„Poliția a folosit gaze lacrimogene, apoi a început să tragă focuri în aer pentru a dispersa studenții, dar aceștia au rezistat. După ce studenții au început să arunce cu bețe și cu pietre în ei, polițiștii au renunțat să mai încerce să o salveze. Fata a fost bătută cu bastoane și pietre până și-a dat suflarea, apoi au incendiat-o”, a spus o martoră la incident, potrivit sursei citate.

De asemenea, după ce colegii tinerei au început să arunce cu pietre și bețe în polițiști, oamenii legii s-au retras și nu au mai încercat să o salveze pe tânără. Aceasta a fost bătută cu bastoane și pietre până ce a decedat, după care au incendiat-o.

Colegiul Shehu Shagari din Sokoto, locul unde a avut loc tragicul eveniment, a fost închis pe termen nelimitat, iar oamenii legii au arestat două persoane.

Un caz asemănător a avut loc în urmă cu 15 ani, când o profesoară a fost agresată și bătută până la moarte, de elevii musulmani, după ce au acuzat-o că a profanat Coranul, cartea sfântă a islamului.

Citește și articolul: Conflict între palestinieni și forțele de ordine. Sute de persoane au fost rănite

Articolul precedentMiting de susținere pentru Cristian Popescu Piedone
Articolul următorSorin Oprescu este de negăsit. Poliția l-a dat în urmărire generală
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.