Sursă foto: HotNews
Sursă foto: HotNews

Senatorul AUR Claudiu Târziu a declarat, vineri, că statul român, după liberalizare, a vândut energia electrică și gazele naturale mai scump, iar consecințele au început să se vadă acum.

Acesta a amintit că AUR a atras atenția „în nenumărate rânduri” că aici se va ajunge, dar majoritatea liderilor politici i-a ingnorat.

„Românii trebuie să știe că sărăcia și foametea care se instalează treptat în țară sunt rodul politicilor dezastruoase ale PNL, PSD și UDMR”, a declarat Claudiu Târziu, potrivit G4media.ro.

Iohannis le-a transmis românilor să nu caute vinovați în Parlament și Guvern pentru situația în care se află România

De asemenea, președintele AUR George Simion a declarat că dacă în timpul lui Băsescu, salariile au fost tăiate cu 25%, în „regimul Iohannis”, prețurile s-au dublat.

„Ambele reflectă același dezechilibru: impactul factorului politic care căpușează bugetul de stat, adică munca românilor de acasă și a celor plecați, precum și munca firmelor din România”, a spus liderul AUR.

Totodată, aceasta a mai amintit că dacă Executivul condus de Nicolae Ciucă nu va adopta măsuri urgente care să oprească risipa banului public, România se va confrunta cu o criză cum nu a mai văzut până acum.

„Liberalizarea pieței de energie și bătaia de joc la adresa banului public vor arunca România în aer”, a conchis Simion.

Reamintim că în urmă cu o zi, președintele României a declarat că vinovat pentru inflația mare și crizele cu care se confruntă majoritatea statelor lumii este Putin.

 „Dacă cineva caută vinovat e ușor de identificat, se numește Putin și Federația Rusă”, a spus Iohannis.

Mai mult, șeful statului a amintit că situația în care ne aflăm este de război, de criză, iar căutarea unui vinovat în Parlament sau Guvern nu își are rostul.

„Și dacă se termină mâine războiul, crizele nu se termină mâine, aceste crize se vor prelungi, vor fi situații destul de complicate și este bine să fim conștienți de acest lucru”, a mai spus Iohannis. Mai mult, acesta a precizat că problema nu este „una românească, este una globală”, iar cauza este războiul lui Putin împotriva Ucrainei.

Citește și articolul: Iohannis știe cine este vinovat pentru inflația record din țara noastră

Articolul precedentSorin Oprescu este de negăsit. Poliția l-a dat în urmărire generală
Articolul următorCiucă a anunțat că va crește valoarea premiilor pentru olimpici
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.