Captură video: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă
Captură video: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Prim-ministrul României Nicolae Ciucă a declarat, la întâlnirea cu lotul olimpic de matematică al României, clasat pe locul I la cea de-a XXXIX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori (BMO 2022), că Executivul va dubla alocația zilnică pentru olimpici.

De asemenea, fiecare elev care va câștiga olimpiadele naționale și internaționale va primi mai mulți bani. Premierul a precizat că tinerii care duc numele țării noastre peste hotare reprezintă „speranța pentru viitor.”

„Nu vreau să vă conving să faceţi altceva, faceţi ceea ce credeţi voi că este de făcut, dar nu uitaţi  că tot ceea ce aţi învăţat s-a întâmplat aici în familia voastră, în şcoala românească, alături şi îndrumaţi de profesorii români care v-au adus să performanţi la nivelul acesta”, a spus Ciucă, potrivit news.ro.

Planul Guvernului de a premia olimpicii României. „România Educată” și miliardele din PNRR pentru salvarea învățământului românesc

Totodată, șeful Guvernului a precizat că elevii care au performanțe vor fi sprijiniți „cât mai mult” și va încerca să-i convingă să se întoarcă acasă după ce vor termina cu studiile în alte țări.

„E responsabilitatea noastră, a Guvernului, mai ales cât sunteţi încă acasă, făcând performanţă sub culorile României, să generăm un sistem de promovare bazat pe merit şi valoare profesională autentică în societate, în care performanţa să fie recunoscută”, a afirmat premierul Ciucă.

De asemenea, șeful Executivului a amintit că se va dubla alocația tuturor elevilor care participă la olimpiadele naționale, iar valoarea premiilor pentru cei care câștiga va fi majorat semnificativ.

Totodată, pentru perfomanțele obținute la olimpiadele internaționale, bursele vor fi acordate tuturor elevilor care au reprezentat România, indiferent de sistemul de învățământ, public sau privat.

Reamintim că în urmă cu o zi, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că toate școlile din România vor primi table digitale. De asemenea, Cîmpeanu a spus că laboratoarele de informatică vor fi îmbunătățite din punct de vedere tehnic, iar acolo unde nu există se vor investi bani ( 18 mii de euro) pentru înființarea lor și extinderea acestora în toate școlile din România.

Citește și articolul despre: Sorin Cîmpeanu propune înlocuirea tablei clasice cu tabla digitală

Articolul precedentSărăcia și foametea din România, rodul politicilor dezastruoase ale PNL-PSD-UDMR
Articolul următorKelemen Hunor, alături de Viktor Orban. Poziția Ungariei față de embargoul asupra petrolului rusesc „este de înțeles”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.