Sursa foto: Facebook/ Kelemen Hunor

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, vineri, că decizia lui Viktor Orban de a nu susține embargoul asupra petrolului rusesc „este de înțeles” deoarece Ungaria este dependentă de Rusia când vine vorba de importul de energie.

„Este de înţeles, ei depind într-o măsură foarte mare – dar nu numai ei, şi Slovacia, Bulgaria, Cehia şi alte state – şi nu poţi să ruinezi economia unui stat. Costurile războiului, costurile sancţiunilor, le vom plăti noi în primul rând, europenii”, a declarat Hunor, potrivit Digi24.

De asemenea, liderul UDMR a amintit că Uniunea Europeană plătește pentru embargoul asupra petrolului rusesc, precizând că alta ar fi fost soluția.

Ungaria se izolează tot mai mult de Uniunea Europeană

„Dacă vrei să impui nişte sancţiuni şi mai dure pe piaţa ţiţeiului, trebuie să oferi ori o perioadă de acomodare, despre asta se discută şi probabil că aici va fi soluţia, ori trebuie să ai o soluţie prin care înlocuieşti din alte surse pierderile pentru aceste state”, a mai declarat președintele UDMR.

Totodată, Hunor a amintit că toate măsurile care au ajuns pe masa Consiliului Europei au fost votate de toți membrii UE.

„Aici, pe produsele de ţiţei şi gaze naturale, există o discuţie, pentru că începând de la Germania, Ungaria, Slovacia, Cehia, Italia, dependenţa este foarte mare”, a susținut liderul UMDR.

Kelemen Hunor a amintit că președintele Klaus Iohannis și ministrul de Externe stabilesc „cadrul de negociere pentru România și limitele”, precizând că toți vor resimți consecințele.

„(…) acest lucru nu înseamnă că nu vedem, nu simţim cu toţii consecinţele. Noi vom plăti aceste costuri”, a concluzionat liderul UDMR Kelemen Hunor.

Reamintim că Ungaria nu susține ca pe listele de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei să fie incluși și liderii religioși, precum patriarhul Kiril.

Premierul ungar Viktor Orban a precizat că sancționarea acestuia ar afecta libertatea religioasă în comunitățile maghiare, care este „sacră și inviolabilă.”

Totodată, aceast a mai spus în urmă cu câteva zile că Ungaria nu va susține noile sancțiuni pe care Uniunea Europeană le pregătește împotriva Rusiei.

Citește și articolul: Viktor Orban îi face pe plac lui Putin. Ungaria nu renunța la gazul rusesc

Articolul precedentCiucă a anunțat că va crește valoarea premiilor pentru olimpici
Articolul următorMisiunea imposibilă a lui Macron continuă. Zelenski, critici la adresa președintelui francez
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.