Emmanuel Macron
Emmanuel Macron. Sursa foto: bbc.com

Volodimir Zelenski i-a transmis președintelui francez să renunțe la încercările sale de a negocia cu Putin deoarece nu există șansă de izbândă.

Liderul de la Kiev este de părere că dialogul cu liderul de la Kremlin „nu este corect”, precizând că nu trebuie să existe concesii diplomatice cu Rusia.

 „Nu trebuie căutată o portiţă de ieşire pentru Rusia, iar Macron o face în zadar. Ştiu că el voia să obţină rezultate în medierea între Rusia şi Ucraina, dar n-a obţinut. Până când Rusia va vrea să înţeleagă că are nevoie (de sfârşitul războiului), ea nu va căuta nicio ieşire”, a spus Zelenski, potrivit news.ro.

Macron nu renunță la ideea unei „împăcări istorice” între Rusia și Europa. Președintele francez caută pacea fără a „umili” poporul rus

De asemenea, liderul de la Kiev a mai precizat că demersul de-ai „salva imaginea” lui Putin nu este corectă, în contextul în care armata rusească continuă atacurile asupra Ucrainei.

Totodată, Zelenski a mărturisit că „vremea şederii la aceeaşi masă cu Rusia s-a terminat”, iar șansele negocierilor pentru pace sunt infime. Reamintim că în urmă cu câteva luni, Kievul și Moscova au încercat să ajungă la pace, dar pozițiile celor două părți au fost prea îndepărtate.

Cu toate acestea, Zelenski a precizat că vrea să se întâlnească cu Putin, dar numai cu el „fără niciun mediator.”

”În prezent, dialogul (cu Moscova) trebuie să fie pragmatic. Şi cu o abordare a dialogului, fără (lansarea unor) ultimatumuri”, a mai spus Zelenski.

Ministrul ucrainean al Apărării a anunțat, într-o postare pe Facebook, că Ucraina a forțat Rusia să-și reducă obiectivele la nivel operațional.

„Pentru a-l câștiga acum, trebuie să planificăm cu atenție resursele, să evităm greșelile, să ne proiectăm puterea astfel încât inamicul, în cele din urmă, să nu ne poată face față”, a spus ministrul ucrainean.

Citește și articolul: Când viața bate filmul. Volodimir Zelenski, transformat în idolul generației căreia îi este teamă să meargă în Armată, este actorul de comedie care a ajuns președintele Ucrainei

Articolul precedentKelemen Hunor, alături de Viktor Orban. Poziția Ungariei față de embargoul asupra petrolului rusesc „este de înțeles”
Articolul următorCaz șocant în Dolj. O fată de 10 ani a fost legată în lanțuri de pat
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.