Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

O femeie din județul Dolj a ajuns în atenția polițiștilor după ce aceștia au găsit o fată de doar 10 ani legată cu lanțul de piciorul patului. Femeia, în vârstă de 53 de ani, este cercetată pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Aceasta este asistent personal al nepoatei sale, iar vineri autoritățile au cerut sprijinul poliției după ce au primit mai multe informații cu privire la modul în care copila este îngrijită.

„Cu ocazia verificării la domiciliu, în una dintre camere, a fost găsită minora de 10 ani, legată cu un lanţ de piciorul stâng, asigurat cu un lacăt, lanţ legat de piciorul patului. În urma celor constatate, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate, dosar aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea”, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Copiii și abuzurile la care sunt supuși în România. Mii de copii rămân cu traume, iar justiția bate pasul pe loc

Reprezentanții DGASPC Dolj au preluat copila de 10 ani și pe fratele acesteia, în vârstă de 15 ani, iar bunica acestora urmează să fie arestată la domiciliu pentru 30 de zile.

Reamintim că în țara noastră, în fiecare zi un copil este agresat sexual, iar o dată la trei zile cade victimă traficului de persoane. Din lipsa de probe, aproape 85% din plângerile de violență sexuală împotriva minorilor sunt clasate, iar anual sunt anchetate 9 mii de cazuri de abuz, dintre care doar 15% ajung în instanță.

În perioada 2019-2021, numărul agresiunilor sexuale a crescut îngrijorător: peste 2 mii de minori fiind victimele infracțiunilor privind viața intimă. Mihaela Sahlea-Apetroaiea, doctor în psihologie, a declarat că un copil abuzat sexual va deveni un adult „mutilat psihic, potențiali agresori.”

„Ar trebui să ne producă un șoc, un cutremur. În cazul copiilor mici ca vârstă, desenează monștri, oameni desfigurați, fac desene care sunt agresive, exprimându-și, astfel, furia și groaza. (…) Traumele lasă urme adânci, schimonosesc comportamente sau le imprimă un profund sentiment de rușine”, a spus Mihaela, potrivit Digi24.

Citește și articolul despre: În România, un copil cade victimă traficului de persoane o dată la trei zile

Articolul precedentMisiunea imposibilă a lui Macron continuă. Zelenski, critici la adresa președintelui francez
Articolul următorMarcel Boloș, invidios pe PNRR-ul Italiei. Ce schimbări vrea pentru România
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.