Marcel Boloș (sursa: Facebook)

Marcel Boloș a declarat pentru Digi24 că italienii au făcut o „treabă mai bună” privind implementarea PNRR-ului, precizând că România nu are acea operaționalizare a structurilor.

De asemenea, ministrul a precizat că alte state membre și-au fixat obiective mari „pentru ca prin acest program să-și crească cu adevărat capacitatea de reziliență și să fie motorul acela de dezvoltare economică de care are nevoie fiecare țară.”

Acesta a mai spus că și țara noastră trebuie să își propună ținte mari, amintind de valorificarea potențialului agricol al României.

„Am avut atâta timp la dispoziție, îmi pare rău după el și mă uit – și spun a doua oară – cu invidie la acele state membre care astăzi sunt departe față de primul an al implementării și care au știut să-și fixeze obiective mari de țară și prin care și-au creat motoarele de dezvoltare, care sunt o oportunitate aproape unică pe care sunt o țară membră a Uniunii Europene o are”, a punctat Marcel Boloș.

Realizările României în ceea ce privește implementarea PNRR-ului

Boloș a amintit că anul acesta va fi un an sărac în ceea ce privește realizările concrete, precizând că în următorii ani „vor aduce mai multă lumină din acest punct de vedere.”

De asemenea, acesta a precizat că în toamnă va începe renegocierea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„O renegociere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă este un proces de durată care, probabil, va începe din toamnă, însă la această renegociere va trebui să avem un pachet integrat, nu doar o singură măsură, a afirmat Marcel Boloş.

Reamintim că PNRR a fost prezentat în mandatul fostului ministru USR Cristian Ghinea și aprobat în septembrie 2021. Acest plan promovează dezvoltarea ecologică și digitală a tuturor țărilor membre, iar România are la dispoziție 29,2 miliarde de euro.

Pachetul economic al UE a fost aprobat în februarie 2021 și a fost conceput pentru a ajuta statele membre să combată efectele pandemiei de Covid-19.

Citește și articolul: Marcel Boloş, anunț despre renegocierea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)

Articolul precedentCaz șocant în Dolj. O fată de 10 ani a fost legată în lanțuri de pat
Articolul următorZelenski susține că este nevoie de o mai mare presiune asupra Rusiei
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.