Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski. Sursa foto: news.ro

Președintele Ucrainei a anunțat că armata ucraineană a reușit să recâștige controlul asupra mai multor localități ocupate de forțele ruse și peste o mie de la începutul războiului.

De asemenea, acesta a mai spus că Rusia a pierdut 27 de mii de soldați, dintre care majoritatea tineri, precum și 3 mii de tancuri, vehicule blindate și militare. Acesta a mai spus că nu știe cât va dura războiul, dar Ucraina va acționa pentru a-l scurta.

„Fiecare zi de război este o creştere a ameninţărilor la nivel global, este o nouă oportunitate pentru Rusia de a provoca instabilitate şi în alte zone ale lumii, nu doar în Europa”, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit news.ro.

Bărbaţii şi femeile din Ucraina îşi dau viaţa pentru ca toată lumea să poată trăi în libertate

Zelenski a mai declarat că e momentul ca țările care „își găsesc timp să polemizeze în loc să investească” ar trebui să ia exemplul celor care sprijină Ucraina de la începutul războiului.

„Continuăm să reconstituim teritoriile libere ale Ucrainei. Până astăzi, 1.015 localităţi au fost eliberate, adică încă şase în ultimele 24 de ore. Refacem acolo alimentarea cu energie electrică, cu apă, comunicaţii, transport, servicii sociale”, a spus el în obişnuitul său discurs zilnic.

Totodată, acesta a amintit că orașele Herson, Melitopol, Berdyansk, Enerhodar, Mariupol și toate orașele din Donbas încă sunt sub ocupație rusească. Liderul de la Kiev a mai afirmat că „eliberarea treptată a regiunii Harkov” demonstrează că Ucraina „nu va lăsa pe nimeni în mâinile inamicului”.

Reamintim că ieri s-au dus lupte grele în apropierea localităților Izium și Sloviasnk, fără ca Rusia să reușească să facă vreun progres în regiune. De asemenea, militarii ruși au reușit, cu toate acestea, câteva avansuri minore la vest de Popasna. Forțele militare ucrainene au anunţat vineri că au reușit să blocheze încercările rușilor de a traversa râul Severski Doneț în Donbas, se arată în ultimul raport al Ministerului britanic al Apărării,

Citește și articolul: Când viața bate filmul. Volodimir Zelenski, transformat în idolul generației căreia îi este teamă să meargă în Armată, este actorul de comedie care a ajuns președintele Ucrainei

Articolul precedentMarcel Boloș, invidios pe PNRR-ul Italiei. Ce schimbări vrea pentru România
Articolul următorCiucă, mesaj cu prilejul Zilei Naționale de cinstire a martirilor din temnițele comuniste: „Să le păstrăm vie amintirea”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.